Izvor: Beta
20.02.2021 u 18:36
0

ČANAK: Porfirije može da doprinese smirivanju nacionalističkih strasti u regionu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da novi patrijarh Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije može da doprinese smirivanju nacionalističkih strasti u regionu.

VAŽNO

KORONA PRESEK: Raste broj pacijenata na respiratorima!

Episkop bački Irinej POZITIVAN NA KORONAVIRUS, leči se u eparhijskom dvoru!

MEGAEKSKLUZIVA! Stravična ispovest generala Bratislava Dikića! (VIDEO)

STIŽE TOVAR Vučić sutra dočekuje dragocenu pošiljku za Srbiju!

„Porfirijeva rečenica da bog nije ni Srbin, ni Hrvat, ni Nemac, već je bog ljubav, nije rečenica da bi milovala tvrde uši, nego zato što on u to istinski veruje. Takav čovek se teško može ucjenjivati“, rekao je Čanak za sarajevsku Fejs (Face) televiziju.

On je rekao i da je Porfirije „sjajan intelektualac“, obrazovan, orijentisan ka humanističkom pristupu prema ljudima.

„Biće dah svežine u SPC-u, pomirujuće će delovati na sve ljude, njegovo imenovanje je dobra vest. Mlad je čovek i može dugo biti na tronu. Menjaće stvari i zbog mladosti će imati i vremena za to. Jedan je od ljudi koji su beskonačno dragoceni na ovim prostorima. Nadam se da će uspeti da izbaci politiku iz SPC-a“, kazao je Čanak.

On je još rekao da je srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik napravio „ozbiljne faulove“ u poslednje vreme i dodao da ne zna kako će i da li će Dodik politički preživeti.

„Aleksandar Vučić ima pred sobom izbore za predsednika Srbije. Njegov cilj je da dobije izbore u prvom krugu. Bilo kakav drugi krug bi bio izazovan. Dodikovo stalno prisustvo uz Vučića je pokušaj da se Vučić postavi kao predsednik svih Srba, a ne samo Srbije. To smo gledali i kod Miloševića i u drugim slučajevima. A čim prodju izbori, u njihovom odnosu će doći do zahladjenja. Vučić ima dovoljno svojih problema i hipoteka, što iz prošlosti, što iz sadašnjosti. Zašto bi on sebi na račun stavljao i Dodikove hipoteke“, ocenio je Čanak.

ODLAZAK PANONSKOG MORNARA

„VOLIM TE TATA, VIDIMO SE U DVORIŠTU“: Jovana Balašević rasplakala sve!

SAHRANA Đorđa Balaševića verovatno u ponedeljak!

POZIV KOJI JE ISPUNIO DEČAČKI SAN Zbog ovog odgovora Balašević je prozvao celu SFRJ

NAJPOTRESNIJI PRIZORI LOME SRCA: Suze za Balaševića u Novom Sadu, Puli, Sarajevu, ćirilica u Zagrebu (VIDEO)

TUGUJE REGION: Muzičari i glumci opraštaju se od Balaševića (FOTO)

I AMERIČKI mediji preneli vest o smrti Đorđa Balaševića!

Govoreći o smrti jugoslovenskog i vojvodjanskog pesnika i pisca Đordja Balaševića, Nenad Čanak je rekao da su se njih dvojica poznavali „dugo i dobro“.

„Jedan je od najvećih vojvodjanskih pesnika svih vremena. Bio je poseban čovek. Bio je veliki protivnik rata, izbegavao je politički angažman. Bio je samac i vodio je bitke na svoj način, za svoje vrednosti“, rekao je Čanak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter