Izvor:
22.12.2018 u 12:06
0

CIPRAS: Srbija ispunjava uslove za pristupanje EU!

Srbija ispunjava uslove za pristupanje EU, izjavio je danas premijer Grčke Aleksis Cipras i dodao da je na sastanku kvadrilaterale Srbije, Bugarske, Ruminije i Grčke u Beogadu istaknut značaj koji pristupanje Srbije ima za budućnost celog regiona.

Kako je rekao, sve zemlje Balkana moraju da ispune obaveze i funkcionišu u skladu sa evropskim tekovinama – poštuju međunarodno pravo, pravo manjina i obezbede vladavinu prava, što su sve vitalni kriterijumi za pristpanje EU.

"Mi smatramo da Srbija ispunjava te kriterijume i da druge države, takođe, moraju da prate taj put", poručio je premijer Grčke na pres konferenciji lidera kvadrilaterale.

"EU mora da donese pozitivnu odluku po ljude na Balkanu, a ne da se rukovidi strahom i pristupa defetistički. Smatarmo da su pred nama značajni izazovi. Imamo poteškoće koje moraju biti prevaziđene", rekao je Cipras.

"I kada je reč o važnim pregovorima, mi želimo da prenesemo poruku optizmizma i da sve zemlje Balkana treba da prate primer saradnje koju smo danas postavili", naveo je Cipras.

Kaže da su danas razgovarali o prioritetima predstojećeg rumunskog predsedavanja EU i naglasili da će upravo proširenje EU i pristupanje Zapadnog Balkana biti jedan od ključnih priorteta za rumunskog predsedavanje.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter