Izvor:
04.10.2019 u 12:45
0

CIPRAS: Vreme je region da postane simbol EVROPSKE VIZIJE!

Bivši grčki premijer Aleksis Cipras smatra da je vreme da region postane katalizator mira, simbol eropske vizije i snaga zajedničkog projekta koja je potrebnija više nego bilo kada pre.

– Narednih dana Evropski savet će doneti odluku o datumu pregovora za Severnu Makedoniju sa EU. Ta odluka će pokazati da li blok može da bude hrabar kao što je hrabra mlada, dinamična i balkanska zemlja koja tropa na njihovoj vrati – ističe Cipras za medije.

Kako Cipras navodi, izbor će biti između čvrstog povezivanja Severne Makedonije i Zapadni Balkan sa EU, ili će se rizikovati ulazak u novu krizu.

Prema njegovim rečima, odluka EU će biti ključna ne samo za Severnu Makedoniju i za region, već i za ono što priča Evropa, njenu bezbednost i za šta se zalaže.

– EU ima priliku da dokaže da je sigurna snaga za mir i ekonomski razvog. Odluka o početku pristupnih pregovora će biti snažan odgovor na one snage koji nameravaju da utope Evropu i Balkan i ponovo da vrate nacionalizam, unilateralizam i fragmentaciju – objašnjava Cipras u svojoj kolumni.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter