Izvor:
09.04.2019 u 08:48
0

ČOVIĆ TVRDI: Ukidanje taksi do kraja aprila!


Albanci funkcionišu po sistemu svršenog čina, planiraju nove akcije i najkasnije do kraja aprila će ukloniti takse, a onda izvršiti veliki pritisak na Srbe kako bi se dalje nastavili pregovori, rekao je bivši šef Koordinacionog centra Vlade Srbije Nebojša Cović.

Povodom najave predsednika privremenih prištinskih institucija Hašima Tačija, o raspisivanje izbora za gradonačelnike severne Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Leposavića i Zvecana za 19. maj, on je rekao da je to pokušaj "pokvarenog i opasnog manerva" u cilju podele srpske nacionalne zajednice.

-Srbi imaju opciju, da izađu ili ne izađu na izbore. Time bi se izgubile određene pozicije, ali mi moramo da pričamo o zajednici srpskih opština- rekao je Čović.

On objašnjava da određene zemlje koje su članice NATO-a i koje su priznale Kosovo (SAD i Velika Britanija) utiču na zemlje koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

Čović dodaje da nije u nadležnosti Kfora da sprovodi najveće etničko čišćenje Srba koje je sprovdeno 1999. godine, kao ni da obučavaju terororiste i da ih modifikuju u određenju albansku vojsku.

-Na KiM se dovodi nekoliko oficira i vojnika, navodno u izviđačku misiju. Kako najavljuju, u planu je da se dovede još 400 vojnika, a na administrativnim linijama puštaju dronove i letelice kako bi kontrolisali da li Srbija naoružava Srbe na prostoru KiM- , dodaje Čović.

Mogu da misle da na Balkanu žive ljudi koji ništa ne shvataju, dodaje Čović i kaže da on ipak smatra da su stvari vrlo jasne.

-Povod za jucerašnji sastanak predsednika (Aleksandra) Vučića i američkog ambasadora Kajla Skota nije obeležavanje 20 godina od Košara. Skot je je došao da razgovara s predsednikom Vučicem da Srbija treba da zanemanri takse i taj nasilan nacicn Hardainaja i Tačija –, smtra Čović.

Kako Čović, objašnjava Amerikanci "igraju" na naše stalne podele i igraju na narod koji nije integrisan u regionu (Albanci).

-Svi u regionu imaju problem sa Albancima, oni nisu integrisani, ja želim Albancima da se integrišu, ali na kolikoj teritoriji, to ćemo da vidimo- , dodaje Čović.

Smatra da je cilj da se Srpska lista, najjača na KiM, razbije kako bi mogli da zauzmu teritorije.

A kada dijalog počne, dodaje bivši šef Koordinacionog tela za KiM, Srbija treba da ide sa stavom da se izanaliziraju svi sporazumi i da se vidi ko je šta preuzeo od obaveza iz sporazuma.

Za sutra je najavljen sastanak predstvanika države i Srpske liste, a Čović kaže da Srbi mogu da budu jedinstveni i dodaje da je i ovo pravi trenutak da se ne izazivaju dodatne provokacije.

-Po mom mišljenju, treba da izađu na izbore kako bi ''preveslali'' Tačijevu lukavštinu. Nije Tači toliko pametan, kao ni Haradinaj. Svi njihovi potezi idu iz Vašingtona koji direktno daje uputsva- , objašnjava Čović.

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter