Izvor:
02.01.2019 u 15:05
0

CVIJANOVIĆ: Međunarodna zajednica saučesnik Albancima na KiM!

Predsednica Republike Srpske, Željka Cvijanović, smatra da je međunarodna zajedica na neki način saučesnik u tragičnim I mučnim situacijama kojima su izloženi Srbi na Kosovu i Metohiji, te da bi situacija, uverena je, bila sasvim drugačija da su takvom tretmanu izloženi Bošnjaci ili Albanci.
Cvijanovića je govoreći o dešavanjima na KiM u intervjuu Srni rekla da je to produkt onoga što se može podvesti pod dvostruke aršine koje primenjuje međunarodna zajednica.

"Da imamo situaciju da se krše ljudska prava Bošnjaka ili Albanaca cela planeta bi o tome pričala, ne postoji forum na kome se to ne bi problematizovalo, ne postoji zvaničnik EU ili država pojedinačno koji ne bi uputio oštre poruke i upozorenja, ali pošto je reč o Srbiji i Srbima imamo jedan vid saučesništva u tragičnoj i mučnoj situaciji kojoj su izloženi Srbi na Kosmetu, rekla je Cvijanović.

O njima, istakla je, niko ne priča, o njihovim ljudskim pravima, o situaciji u koju su dovedeni… To je politika dvostrukih aršina u kojoj unapred odredite ko je u pravu, ko je u krivu i po pravilu to bude pogrešna odluka, pogrešno uređene stvari, ali pojedini zvaničnici EU se toga pridržavaju", istakla je Cvijanovićeva.
Za nju je bilo razočaravajuće kada je čula zvaničnike EU koji pozivaju dve strane da se uzdrže od, kako kaže, ne zna ni sama čega, a samo jedna strana pravi problem.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter