Izvor: Tanjug
23.12.2020 u 15:23
0

DAČIĆ I SUNG: Odnosi Srbije i Kine na visokom nivou

Odnosi Srbije i Kine su na visokom nivou, sa veoma razvijenim političkim dijalogom, a obe zemlje su opredeljene da konstantno jačaju strateško partnerstvo, saglasni su predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i ministar u Odeljenju za međunarodnu saradnju CK KP Kine Sung Tao.

Dačić je istakao da Srbija veoma ceni podršku i pomoć u medicinskoj opremi i materijalu koju su kineska vlada, kineske provincije i kompanije, ali i građani Kine, uputili Srbiji u borbi protiv epidemije.

NAJVAŽNIJE DANAS:

KON: Ideja o napuštanju Kriznog štaba nije opcija

GLAVAŠ NA HEPI TELEVIZIJI: Za doček Nove godine donosimo posebne mere (VIDEO)

PRVI GRAĐANI SRBIJE IZ OVA DVA GRADA SUTRA ĆE SE VAKCINISATI PROTIV KORONE: Među njima i ovi PREDSTAVNICI VLASTI

DRECUN NA HEPI TELEVIZIJI: Skandalozno teška politička kriza na KIM, problemi se POGORŠAVAJU (VIDEO)

Zahvalio je i na principijelnoj podrišci Kine očuvanju suvreniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, navodeći da Srbija čvsto podržava politiku „jedne Kine“, saopšteno je iz parlamenta.

Dačić i Sung Tao su zaključili da epidemija nije umanjila saradnju između Kine i Srbije ni na koji način, da ona nastavlja da se razvija, te da su u ovom teškim trenucima prijateljski odnosi dodatno ojačani.

Kineski ministar je Dačića informisao o rezultatima nedavno održanog zasedanja 19. saziva Centralnog komiteta Komunističke partije Kine i preporukama i smernicama koje su tom prilikom usvojene kao, i 14. Petogodišnjem planu za nacionalni ekonomski i društveni razvoj.

Sung Tao i Dačić su razgovarali i o partijskoj saradnji, uz saglasnost da se radi o bliskim partijama koje imaju dugogoišnju intenzivnu komunikaciju i razmenu iskustava, koja dodatno ojačava prijatljske odnose dve države i dva naraoda.

PROČITAJTE JOŠ:

ISPLIVALI STRAVIČNI DETALJI BRUTALNOG UBISTVA: Monaha ZAKLJUČAO, pretražio manastir i UKRAO 1.200 MARAKA!

Nikad iskreniji intervju sa doktorom Nestorovićem u emisiji „Glamur“ od 21:30 na televiziji HAPPY!

VUČIĆ NAJAVIO: Vakcinacija protiv korone u Srbiji od sutra!

HOROR! POZNATOM FUDBALERU AMPUTIRANE OBE NOGE: Došlo do KOMPLIKACIJA sa KORONOM, život mu se okrenuo NAGLAVČKE

Sung Tao je podsetio da se sledeće godine obeležava stogodišcinja osnivanja Komunističke partije Kine i pozvao Ivicu Dačića da tim povodom poseti Kinu.

Dačić je zahvalio kineskom ministru na ličnoj podršci i naporima koje ulaže u unapređenje bilateralnih odnosa dve zemlje i ponovio poziv da poseti Srbiju, što je sa kineske strane prihvaćeno.

Takođe je uputio poziv za posetu Srbiji i predsedniku Svekineskog narodnog kongresa Li Džanšuu, u trenutku kada to okolnosti dozvole, uz uverenje da će te posete doprineti dalJem jačanju ukupne saradnje između Srbije i Kine.

Sung Tao je Dačiću čestitao stupanje na dužnost predsednika Skupštine Srbije, uveren da će nastaviti da neguje prijateljske odnose između Srbije i Kine, dodajući da je Dačićeva poseta Kini u februaru ove godine, pokazala podršku i solidarnost koju je Srbija pružila Kini u tom izazovnom i teškom trenutku.

Dačić se zahvalio na čestitkama i istakao da će na novoj poziciji nastaviti da ulaže napore, ne samo u cilju daljeg jačanja parlamentarne, već i ukupne saradnje između dve zemlje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter