Izvor:
03.06.2019 u 14:23
0

DAČIĆ I TANIN RAZGOVARALI PRED SEDNICU SAVETA BEZBEDNOSTI UN: Izneta zabrinutost povodom složene političke i bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, sa fokusom na poslednji upad kosovskih specijalaca na sever KIM!

Šef diplomatije Ivica Dačić sastao se danas sa specijalnim predstavnikom generalnog sekretara UN i šefom UNMIK-a Zahirom Taninom pred predstojeću sednicu Saveta bezbednosti UN-a o radu UNMIK-a koja će biti održana 10. juna u Njujorku.

U razgovoru je izneta zabrinutost povodom složene političke i bezbednosne situacije na Kosovu i Metohiji, sa fokusom na poslednji upad kosovskih specijalaca na sever Kosova i Metohije i neprimerenu upotrebu sile, ne samo nad srpskim narodom na severu KiM, već i pripadnicima osoblja Misije UN na KiM.

Izneto je očekivanje da će Misija i u narednom periodu nastaviti sa sprovođenjem svog mandata u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244 (1999) i ocenjeno da predstojeća sednica Saveta bezbednosti, odnosno Izveštaj koji će generalni sekretar UN-a tom prilikom podneti o radu UNMIK-a, predstavlja priliku za razmatranje svih problema koji postoje na Kosovu i Metohiji.

Predstojeća sednica će ujedno predstavljati priliku i za osvrt na primenu Rezolucije 1244 (1999), dvadeset godina nakon njenog usvajanja, s čim se specijalni predstavnik generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Zahir Tanin saglasio, ukazujući na važnost daljeg ulaganja napora u iznalaženje rešenja za pitanje KiM, navodi se u saopštenju MSP.

Dačić je na sastanku istakao značaj kontinuiranog razmatranja situacije na KiM na sednicama Saveta bezbednosti, odnosno važnost prisustva Misije UN-a na KiM, posebno imajući u vidu nedavna dešavanja u Pokrajini.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter