Izvor: happybsc
08.02.2021 u 15:15
0

DAČIĆ NA HAPPY TELEVIZIJI: Nije mafija tražila podršku od Narodne bibiloteke (VIDEO)

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić ocenio je danas u najgledanijem jutarnjem programu „Dobro jutro Srbijo“  da efekti hapšenja kriminalne grupe oko Veljka Belivuka mogu da budu blagotvorni za društvo i dodao da u ime parlamenta čestita svima koji su učestovali u toj akciji koja je sprovedena u okviru borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

NE PROPUSTITE:

DANAS U SPECIJALNOM SUDU: Presuda optuženom za pranje Šarićevih para

VODENIM TOPOVIMA NA LJUDE: Hiljade demonstranata na protestu protiv vojnog udara (FOTO)

KOLEKTIVNI IMUNITET VEĆ NA PROLEĆE? Srbija vakcinisala više od pola miliona ljudi

KORONA HARA NA JUGU SRBIJE: Vranje među gradovima sa najviše novih slučajeva

ODLIČAN POČETAK SRBA U MELBURNU: Prva Gren slem pobeda za Ninu, Kecmanović u drugom kolu

Dačić je na TV Hepi rekao da je borba protiv korupcije i kriminala jedan od šest principa na kojima se bazira rad Vlade Srbije, a koje je još ranije predočio predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić.

U slučaju Belivuka treba koristiti reč mafija, rekao je Dačić, jer je ta grupa imala sve elemente mafijaškog delovanja, od ubistava do pravljenja „pipaka“ u različitim institucijama od kojih mafija može da očekuje pomoć.

„Ovo je veliki iskorak i veliki udarac na mafiju i biće tu ozbiljni procesi, jer za svakog od uhapšenih i privedenih morate da imate određenu vrstu dokaza“, rekao je Dačić.

Na pitanje o povezanosti Belivukove grupe sa određenim institucijama u Srbiji, Dačić kaže da je sasvim logično da se sada pronalaze takozvani „janjičari“ od kojih su mogli da traže podršku, jer, kako je dodao, njima je bila potrebna podrška u policiji, tužilaštvima, medijima, a ne u Narodnoj bibilioteci.

(Ministar unutrašnjih policije Aleksandar) „Vulin je rekao da nije tu samo reč o fizičkom nasilju, već da ima i elemenata finansijskog kriminala“, rekao je Dačić i još jednom pozdravio akciju koja je dovela do hapsenja.

PROČITAJTE JOŠ:

HAOS NA HAITIJU! Predsednik tvrdi: Hteli da me ubiju! Uhapšeno 20 ljudi

SPEKTAKULARNI 55. SUPERBOUL: Titula za Tampa Bej, sedmi Brejdijev trofej (VIDEO)

VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno i malo hladnije

Odgovarajući na pitanje o snajperu s prigušivačem koji je policija pronašla kod grupe uhapšenih oko Belivuka, Dačić je ocenio da niko ne kupuje takve snajpere zbog ljubavi prema oružju i kolekcije već zbog toga što ima neke ciljeve.

„Jasno je da će im smetati oni koji najviše rade protiv njih. Vučić je najavio borbu protiv kriminala i korupcije i njihova prva reakcija je da uzvrate“, naveo je Dačić.

Podvukao je da je uvek bilo važno da postoji politička hrabrost i volja da se takva borba dovede do kraja i zbog toga je u ime skupštine čestitao svima koji su sproveli hapšenje.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter