Izvor:
07.11.2019 u 06:45
0

DAČIĆ: Nema razloga da SAD uvedu sankcije Srbiji!

Srbija ne krši sankcije koje je Amerika uvela na uvoz ruskog oružja i zato ne bi trebalo da ima problema, kaže ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Najavljući dolazak u Beograd Tomasa Zarzeckog, direktora u Stejt departmentu zaduženog za primenu sankcija Rusiji i onima koji krše te sankcije, Dačić podseća da je ovaj američki zvaničnik tim povodom već bio u šezdesetak zemalja.

On će imati razgovore u Ministarstvu spoljnih poslova kao i ministarstvima odbrane i finansija. Želi da se upozna sa situacijom – kaze Dačić.

Kako list podseća, Vašington je doneo zakon o suprotstavljanju americkim protivnicima kroz sankcije kojim su one uvedene ne samo Rusiji, već i Iranu i Severnoj Koreji.

Zakonom je predviđeno i da sankcije mogu da se uvedu svima koji s ovim drzavama realizuju "značajnu transakciju u vojnom ili obaveštajnom sektoru".

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter