Izvor: Happy BSC
28.07.2021 u 09:04
0

DAČIĆ O SRAMNOM PREDLOGU INCKA U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Srbija može da donese ZAKON O PORICANJU ZABRANE PRIZNAVANJA GENOCIDA – ali ovo je udar na ceo region i urušavanje Dejtona!

Ivica Dačić bio je gost jutarnjeg programa „Dobro jutro Srbijo“. On je sa voditeljima Milomirom Marićem i Katarinom Koršom govorio o zakonu Incka, i kako je naveo, da ova podela izaziva podele.

VAŽNO:

DARKO MLADIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Inckov zakon je POLITIČKA PSIHOLOŠKA OPERACIJA – istinu moramo da branimo najoštrijim sredstvima!

HAOS NA PRIŠTINSKOM AERODROMU: Kvar na avionu izazvao opštu paniku među putnicima

VREMENSKA PROGNOZA ZA SREDU: Veoma toplo – OPREZ!

Dačić je razgovor počeo osvrnuvši se na naše sportiste na Olimpijadi. Govorio je ponosno o njihovim uspesima, kao i predstojećim mečevima koji nas očekuju. Nakon toga, detaljno je obrazložio stavove  o Inckovom predlogu zakona. Kako je Incko rekao: „Savest mi je nalagala da pred kraj mandata nametnem zakon o zabrani negiranja genocida“, Ivica Dačić je prokomentarisao izjavu:

– Ma, nema tu savesti. Većina izjava nije ni bitna. Mi imamo poslaničku grupu IPP, u Evropskom parlamentu isto postoje partije. IPP su narodne partije, to je Vučićeva politička grupa, sa druge strane imate Socijalističku grupaciju, u koju nas nisu ni primili, ona je potpuno protiv ove vlasti. Onda imate Zelene, kod njih je sve dozvoljeno da se priča o nama, oni su najekstremniji u ocenama prema Srbiji. Ali sa svima njima treba razgovarati. Srbija može da donese zakon kojima bi poricla Zabranu priznavanja genocida. Hrvati su se godinama vodili politikom da imaju podršku međunarodnim krugovima, i da ih ne zanima srpski narod. Vremena su se promenila, pitanje je tih Bonskih ovlašćenja. 

Dačić je rekao da ovaj zakon nije samo jedna briga za Srbiju, več i da je to ozbiljan udar na ceo region, kao i posebno sve Srbe.

– Ovo je jedan veliki udar i na Srbe, ali i na BiH, udar na Dejton. Kada je reč o vraćanju uopšte te teme nakon toliko godina, ne znam čemu to služi. Srebrenica i Jasenovac su neuporedive. I po brojkama, i po svemu ostalom. Bila je inicijativa za deklaraciju i rezoluciju o Jasenovcu, ali je bila molba da ne pokrećemo u to vreme zbog pokretanja dijaloga. Imate dva predloga rezolucije u Srebrenici. Ova rezolucija je kopija one prošle, gde su isto tražili ali je odbijeno. To su zakoni koje treba 84 poslanika da potpiše da bi bili na dnevnom redu. To još uvek nije, rekao je Dačić za Happy tv.

– Ovde se misli samo na jedan zločin u Srebrenici. Nikakvim zločinom nije proglašen nijedan zločin i masakr nad Sebima. Nije osuđen niko ni pred Haškim tribunalom. Ceo proces je vođen tako da osude sve Srbe. Oko Srebrenice se nikada nije bilo da je uslov za EU. Niko nije nikada postavlja to pitanje, zašto se sad aktuelizuje. Ovo je destabilizacija regiona! Međunarodni odnosi počivaju ne samo na principima, već i na interesnoj politici. Bajden je primio 12 Albanaca iz SAD.  Zašto, nisu oni došli da tamo popiju kafu, to su njegovi stari prijatelji sa kojima je to radio otpočetka, na čelu sa Barjaktarijem. A ko je bio Trampov? Albanci nemaju želju da pregovaraju, kazao je Dačić. 

– Ove stvari se rade isključivo sa ciljem da se ugrozi vlast Aleksandra Vučića, rekao je Dačić. Takođe kaže da se izjave kriminalaca Belivuka i Miljkovića bave istom stvari, objasnio je. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter