Izvor: tanjug
25.12.2021 u 12:36
0

DAČIĆ: Promene Ustava su u interesu Srbije

 Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić pozvao je danas građane da izađu na referendum 16. januara i glasaju za ustavne promene jer je to, kako je istakao, neophodno u cilju daljih evropskih integracija i razvoja Srbije.

Odgovarajući na pitanja novinara u Gradskom odboru SPS Beograd, Dačić je rekao da već 15 godina traje priča o tome da bi trebalo promeniti Ustav u delu da treba obezbediti nezavisnost pravosuđa.

„Mišljenje je da se to obezbeđuje na način da parlament više ne bira sudije ili tužioce. Naravno, ima i drugih mišljenja, ima neko ko misli da to nije u redu jer bi na takav način sudska vlast birala samu sebe“, rekao je Dačić.

Dodao je da Srbija želi da pristupi Evropskoj uniji i da se u svakom dokumentu EU od toga počinje, odnosno da je to uslov svih uslova – promena Ustava u oblasti pravosuđa.

„Ako želimo dalji napredak u evropskim integracijama, ovo je neophodan korak. Sa druge strane, ne znam šta bi to građanima smetalo. Naprotiv, mislim da bi za građene bilo u većem interesu da se sudije i tužioci ne biraju političkim odlukama parlamenta ili bilo kog drugog državnog organa jer se ionako svi redom žale na pravosuđe“, rekao je Dačić.

Kako je istakao, u cilju daljih evropskih integracija i razvoja Srbije neophodno je da idemo tim putem.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter