Izvor:
11.06.2019 u 08:49
0

DAČIĆ: Sednica SBUN u znaku napada na sever KiM!

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o situaciji na Kosovu je protekla u znaku napada bezbednosnih snaga Kosova na sever KiM, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

On je nakon sednice istakao da se najviše govorilo o hapšenju i pitanju imuniteta pripadnika Unmika.

– Bez obzira na političke razlike, sve članice SB UN, uključujući i generalnog sekretara Antonija Gutereša najoštrije su osudile narušavanje imuniteta pripadnika Unmika – rekao je Dačić.

Šef srpske diplomatije izjavio je, po pitanju odnosa prema pripadnicima UNMIK-a, da su prebijanje, maltretiranje i nepoštovanje odluke o imunitetu nešto što UN ne prihvataju.

Kako kaže, mnoge zemlje su još jednom istakle da je prepreka za nastavak dijaloga ukidanje taksi i veoma jasno su tražile da ih Priština odmah ukine.

Ministar navodi da je pozvao međunarodnu zajednicu, članice SB i KFOR da obavljaju svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244.

– Podelio sam informacije koje mi imamo – da Priština priprema napad na sever Kosova i da KFOR mora da definiše stav da li hoće ili ne da brani Srbe. Ukoliko neće, to postavlja novu političku i bezbednosnu situaciju i stvara velike probleme i taj ''ratni požar'' može da zahvati ceo region. Nadam se da do toga neće doći – rekao je Dačić.

On je ponovo naglasio da je Srbija spremna da nastavi dijalog i da će on biti nastavljen što je pre moguće ukoliko Priština ukine takse.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter