Izvor: Tanjug
29.10.2021 u 14:38
0

Dačić ugostio ambasadora Italije u Srbiji

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić primio je danas ambasadora Italije u Srbiji Karla Lo Kaša kojeg je informisao o aktivnostima Skupštine u oblasti ustavnih promena, prenose mediji.

Dačić je podsetio ambasadora da je Venecijanska komisija dala pozitivno mišljenje na tekst ustavnih amandmana i da naredni koraci podrazumevaju usvajanje amandmana od strane Narodne skupštine, a zatim i održavanje referenduma. 

PROČITAJTE JOŠ: Uskoro sednica o ograničenju poskupljenja struje  

Dačić je obavestio ambasadora i da je u skladu sa preporukama GREKO promenjen Kodeks ponašanja, da je ove nedelje izabrana Etička komisija i naveo da je u stalnom kontaktu sa predstavnicima Evropskog parlamenta, da se aktivno radi na sprovođenju dogovorenog, kao i da je danas potpisan sporazum sa strankama koje su učestvovale u dijalogu bez stranih predstavnika. 

PROČITAJTE JOŠ: PUTEVI SRBIJE PORUČUJU: Evo koliko se čeka na naplatnim rampama   

Ambasador Lo Kašo se osvrnuo na Izvešaj o napretku Srbije koji je nedavno objavljen i istakao da su u njemu registrovani reformski procesi i da u istom tempu treba nastaviti kako bi na Međuvladinoj konferenciji u decembru bilo odobreno otvaranje novih klastera, kao i da Italija snažno podržava proces evropskih integracija Srbije i da možemo računati na njihovu podršku. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter