Izvor:
05.07.2017 u 05:56
0

DILEMA RUSIJA ILI EVROPSKA UNIJA: Kremlj nije siguran da je Srbija bliska sa EU!

Kremlj se sa određenim skepticizmom odnosi prema izjavi Ane Brnabić da će, ako mora da bira, pre izabrati EU nego Rusiju, izjavio je Jurij Ušakov.

"Koliko je Srbija bliska EU, to je još pitanje”, rekao je pomoćnik ruskog predsednika, prenosi Sputnjik.

Ukoliko Srbija bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, odlučiće se za ovo drugo, izjavila je premijerka Srbije Ana Brnabić u intervjuu američkoj novinskoj agenciji Blumberg.

"Mi imamo emotivne veze sa Rusijom zbog tradicije, kulture i vere", navela je ona i ukazala na to da u Srbiji veliki broj ljudi u potpunosti doživljava Rusiju kao našeg velikog brata, našeg zaštitnika.

Prema njenim rečima, ova osećanja se ne mogu zanemariti, "ali naš strateški put je EU".

On je naveo da je suština mudre politike da ne dozvolimo da dođemo u dilemu EU ili Rusija, rukovodeći se interesima Srbije.

"Mi smo uspeli da u poslednjih pet godina izdržimo sve pritiske i da ostanemo na evropskom putu, a da ne pokvarimo odnose sa našim prijateljima, pre svega, Rusijom i Kinom", naveo je Dačić u izjavi za javnost.

tanjug.rs
Foto: Twitter/business

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter