Izvor: Tanjug
16.10.2020 u 12:44
0

DIREKTOR KANCELARIJE ZA KIM: ZSO formirati odmah, na testu su volja Prištine, ali i EU

Petković je u razgovoru sa Lajčakom rekao da je sada na testu, ne samo volja Prištine da se problemi rešavaju dijalogom, već i sposobnost EU kao posrednika u dijalogu da garantuje sprovođenje dogovorenog

Zajednica srpskih opština mora biti formirana odmah i sa nadležnostima koje joj pripadaju po briselskim dogovorima, preneo je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković specijalnom predstavniku EU za dijalog između Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku.

Petković je u razgovoru sa Lajčakom rekao da je sada na testu, ne samo volja Prištine da se problemi rešavaju dijalogom, već i sposobnost EU kao posrednika u dijalogu da garantuje sprovođenje dogovorenog.

PROČITAJTE…

ZAVRŠEN KRIZNI ŠTAB Kisić: Ovo su NOVE MERE! (VIDEO)

NOVA MERA STUPILA NA SNAGU OVOG TRENUTKA: Gde god da se nađete MORATE imati OVO!

PATRIJARH IRINEJ: Osam godina slušam kako Vučić sprema izdaju Kosova!

HOROR NA ZELENOM VENCU: Migrant IZBO mladića, u teškom stanju prevezen u bolnicu

Petković je, kako se ističe u saopštenju Kancelarije za KiM, sa Lajčakom razgovarao o nastavku dijaloga, ciljevima i načinima da se reši problem odbijanja Prištine da omogući formiranje Zajednice srpskih opština.

Prema njegovim rečima, ZSO ima samo jedan cilj – da zaštiti položaj i prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

– Poslednjih nedelja bili smo svedoci da ni prava ni bezbednost Srba ne mogu biti zaštićeni u sadašnjem političko-pravnom okviru u našoj južnoj pokrajini – rekao je Petković.

Petković je istakao da Beograd, u interesu čitavog regiona, želi nastavak dijaloga i rešavanje otvorenih pitanja miroljubivim sredstvima, međutim konstruktivnost i kredibilnost mora se zahtevati i od Prištine, jer reč je o procesu koji mora počivati na obostranoj spremnosti i dobroj veri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter