Izvor: informer
03.07.2021 u 09:01
0

ĐURIĆ OD DANAS I AMBASADOR KOLUMBIJE: Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić danas je zvanično preuzeo dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Republike Srbije i u Republici Kolumbiji na nerezidencijalnoj osnovi, sa sedištem u Vašingtonu

VAŽNO: 

VUČIĆ ČESTITAO BAJDENU DAN NEZAVISNOSTI! Srbija je opredeljena za snažniju saradnju sa SAD! (FOTO)

USVOJENA REZOLUCIJA O STRADANJU SRBA U SREBRENICI! Priznati zločini, Bošnjaci napustili sednicu!

DRAMA NA DORĆOLU! Mladić (20) izboden u grudi! Prevezen na reanimaciju!

DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ iznenada posetila Dom za smeštaj dece sa smetnjama u Šapcu! (VIDEO)

ĐOKOVIĆ NEZAUSTAVLJIV! Novak pobedio Kudlu i plasirao se u osminu finala Vimbldona!

Na ceremoniji upriličenoj u predsedničkoj Palati Narinjo u Bogoti, ambasador Ðurić predao je akreditivna pisma predsedniku Republike Kolumbije Ivanu Dukeu, saopštila je Ambasada Srbije u SAD.

Svečanoj ceremoniji prisustvovala je i potpredsednica i ministarka spoljnih poslova Kolumbije Marta Ramirez.

U razgovoru s Dukeom, Ðurić je izrazio zadovoljstvo dobrim stanjem bilateralnih odnosa, kao i saradnjom u multilateralnim forumima poput Organizacije američkih država (OAD) i Asocijacije država Kariba.

Ambasador Ðurić je predsedniku Dukeu preneo lične pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, kao i poziv da u narednom periodu poseti Srbiju.

– Srbija teži da unapredi dijalog sa svim državama Latinske Amerike, a Kolumbiju smatramo ključnim partnerom na tom putu. Zajednički smo prepoznali značajan potencijal za saradnju na planu poljoprivrede, turizma i obrazovanja, te ćemo se u narednom periodu fokusirati na razvojne projekte upravo u tim oblastima – kazao je Ðurić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter