Izvor: alo
09.01.2021 u 19:25
0

DODIK IZRIČIT: Istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska

Predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je večeras da Republika Srpska nije poklonjena, da su se za nju izborili najbolji i da je obaveza svih da je čuvaju i grade za buduće generacije.

„Naš istorijski cilj je samostalna i slobodna Republika Srpska i moramo naučiti lekciju, koju su mojoj generaciji predali naši preci. Nemati državu je nešto što su Srbi naučili na najgori mogući način i u raznim bunama i nažalost i poslednjem građanskom ratu“, istakao je Dodik u video obraćanju na svečanoj akademiji koja se povodom Dana Republike Srpske održava u Banjaluci.

On je rekao da je Republika Srpska u Dejtonski sporazum unela svoj subjektivitet i sve nephodne elemente državnosti – teritoriju, stanovništvo i suverenu vlast u okviru svojih granica, preneli su mediji.

SVE O SPORTU

CRVENO-BELI TREĆI U EVROLIGI: Lovernj MVP kola, Micić na drugom mestu

MAGIČAN FA KUP: Runi ispao od šestoligaša, Everton se muči, otpao i Veljko Paunović

IBRAHIMOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zlatan u ekipi Milana za utakmicu sa Torinom

„Zauzvrat, dobili smo mir i međunarodnu verifikaciju Republike Srpske kao ravnopravnog entiteta u okviru BiH sa visokim stepenom autonomije“, poručio je Dodik.

On je istakao da će se borba na političkom planu sa onima koji opstruišu Republiku Srpsku nastaviti i da ona neće biti nimalo laka ni u idućoj godini.

Naveo je da ono što odvaja iduću godinu od svih godina do sada, što se tiče Republike Srpske, jeste to da ona naredne godine slavi 30 godina i da se mora pripremiti za to.

„Moramo biti još jači i moramo to učiniti na najbolji mogući način“, naglasio je Dodik.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter