Izvor:
02.03.2017 u 19:04
0

Dodik: RUSIJA SE DIGLA, PUTIN ĆE ZAŠTITI REPUBLIKU SRPSKU!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se nada da će SAD prestati da se mešaju u pitanja drugih zemalja, kao što je obećao američki predsednik Donald Tamp, iako je u to teško poverovati.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/tramp-02.JPG?m=1464398967

– Ali, ja mislim da bi to pomoglo i samoj Americi, da joj ne bi dalo da se zapetlja u Siriji, Libiji, Iraku. Osim toga, raduje me da je 22 godine od Dejtonskog sporazuma Rusija uspela da se podigne i sada je sasvim druga situacija – naveo je Dodik.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/vladimir-putin-04.jpg?m=1464398985

Odgovarajući na pitanje o sukobu sa američkim ambasadorom u Sarajevu i uvođenju američkih sankcija protiv njega, Dodik je rekao da su se SAD uvek nadmeno odnosile prema Republici Srpskoj.

On je napomenuo da je nedavno bivši američki potpredsednik Džozef Bajden govorio o politici koju su sprovodili prema Srpskoj.

– Nakon što sam ga čuo, pomislio sam da smo još dobro prošli imajući u vidu planove i namere američke administracije prema Srbima – rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li će sledeći referendum o Republici Srpskoj biti referendum o njenoj nezavisnosti, Dodik je rekao da neće, iako bi mnogi to hteli.

– Mi nismo avanturisti. Ali, ne isključujemo da ćemo organizovati referendum o statusu u slučaju da ne bude za nas zadovoljavajućih rešenja. To je sasvim logično u političkom životu – rekao je Dodik.

Što se tiče zahteva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije, Dodik je rekao da je to jednostrana odluka jednog od naroda u BiH – Bošnjaka, kao i nastavak stare politike, koja je viđena i ranije.

On je podsetio da je ranije Rusija u Savetu bezbednosti UN uložila velike napore i sprečila donošenje rezolucije kojom bi Srbi prvi put u istoriji bili okrivljeni za genocid.

– Zamislite samo! Pri tome, ni Nemci, niti drugi narodi, isti oni Amerikanci, koji su izvršili genocid nad Indijancima, nisu okrivljeni. Zato veliko hvala Rusiji za njene napore – rekao je Dodik.

On je naveo da je u Srebrenici izvršen veliki zločin prema Bošnjacima, ali da to nije bio genocid, kako pokušavaju da predstave zapadni sudovi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter