Izvor: Happy BSC
23.12.2020 u 11:57
0

DRECUN NA HEPI TELEVIZIJI: Skandalozno teška politička kriza na KIM, problemi se POGORŠAVAJU (VIDEO)

Kosovski ustavni sud oborio je vladu Avdulaha Hotija, pošto je čin glasanja kojim je njegov kabinet dobio podršku parlamenta proglašen neustavnim, stoga je gost emisije „Dobro jutro Srbijo“ Milovan Drecun govorio na ovu temu..

Predsednik Odbora Narodne Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju ocenio je da će odluka Ustavnog suda Kosova da se raspišu vanredni parlamentarni izbori dovesti do dužeg zastoja u dijalogu između Beograda i Prištine.

NAJVAŽNIJE DANAS:

LANČANI UDES KOD ČAČAKA: Povređeno nekoliko osoba

SVET STREPI OD NOVOG SOJA KORONE: Evo šta naši stručnjaci kažu o mutaciji

HAPŠENJE U BEOGRADU: Muškarac (57) osumnjičen da je naneo ubodne rane jednoj osobi

NOVA VLAST NEMOGUĆA BEZ SRBA: Hotijeva vlada neustavna, Kurti ponovo kosovski premijer?

– Problemi na Kosovu se pogoršavaju… U pitanju je jedinstven slučaj i skandalozno teška politička kriza na KIM. S obzirom da će takozvana vlada Avdulaha Hotija biti u tehničkom mandatu do izbora nove skupštinske većine i formiranja izvršne vlasti na Kosovu i Metohiji, u Prištini neće postojati ni kredibilan, ni odgovarajući partner za nastavak razgovora, pa ni o formiranju Zajednice srpskih opština bez koje je nemoguć napredak u eventualnom nastavku razgovora – objašnjava Drecun.

On smatra da predstoji veoma komplikovan politički period na Kosovu i Metohiji među albanskim strankama sa krajnje neizvesnim ishodom rezultata izbora koji treba da budu održani.

– Ono što je bitno o odluci tkzv. ustavnog suda je to da on nije poništio odluke koje je donosila ta Hotijeva tkzv. vlada.. sve ostaje na snazi.. imali bi problem i to bi bilo rasulo, da su poništili te odluke – kazao je Drecun.

Detaljnije možete pogledati u snimku dostupnom ispod teksta:

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter