Izvor: tanjug
28.09.2021 u 09:11
0

DRECUN: Neka se KFOR ponaša kao faktor stabilnosti

Predsednik skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun potvrdio je da je juče bilo sastanka između KFOR-a i prištinske samouprave i da je ponuđeno da KFOR zameni Rosu na punktovima, ali se ne zna da li je to prihvaćeno.

-KFOR je bio prisutan i 20. septembra pa smo dobili destabilizaciju situacije, ako već jesu faktor stabilnosti, ne smeju to da dozvole -rekao je  Drecun.

PROČITAJTE JOŠ:  PREDSEDNIK VUČIĆ OTKAZAO SVE SASTANKE!

Dodao je da su KFOR i Euleks znali da će premijer privremenih prištinskih instiotucija Aljbin Kurti poslati specijalne jedineice policije na sever KiM i da se nisu usprotivili tome.

-Ako KFOR želi da bude faktor stabilnosti, neka se ponaša tako. Bojim se da je pojavljivanje KFOR-a možda uzrokovano našim aktivnostima u centralnoj Srbiji i pokazivanje prisustva da su tu i da nadgledaju situaciju- dodao je Drecun.

PROČITAJTE JOŠ:  SRĐA TRIFKOVIĆ ZA „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Termin „genocid“ je gnusna laž koja se koristi za demonizaciju Srba

Podsetio je da su pripadnici specijalne policije nekoliko puta nepotrebno maltretirali Srbe, a KFOR nije bio tu.

Drecun smatra da je politička akcija najvažnija kako bi Priština bila naterana da povuče specijalce sa severa pokrajine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter