Izvor: Happy BSC
03.10.2021 u 09:43
0

DRECUN ZA HAPPY TV: Eskobar je potvrdio, Kurti je dobio „zeleno svetlo“ od SAD!

Milovan Drecun, predsednik skupštinskog odbora za KiM bio je gost jutarnjeg programa na Happy TV. 

Na Severu Kosmeta počela je primena sporazuma koji su u četvrtak u briselu potpisali Beograd i Priština. Pripadnici KFOR-a su na administrativnim prelazima i normalizacija saobraćaja očekuje se sutra. 

PROČITAJTE JOŠ:  DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Vakcinacija nema alternativu

Drecun je analizirao trenutnu situaciju na severu KiM: 

-Najvažnije je da je došlo do povlačanje specijalne policije i sad bi trebalo da se primeni ta odluka o tablicama, od ponedeljka. To je ono što je najvažnije. Trebalo bi da se formira radna grupa i da posle 20. oktobra počnu razgovori o tome kako će se definitivno rešiti pitanje tablica i generalno kako će se implementirati  sporazum o slobodi kretanja. To će biti veoma teški razgovori. Kurti nije spreman za to. On je bio prinuđen na ovaj potez, video je da ne može da mu prođe ta akcija koju je hteo da sprovede i želeo je da nametne rešenje da prihvatimo tablice koje nisu po statusu neutralne. Izvršen je pritisak i od onih država koje su mu očigledno dale zeleno svetlo ili su prećutno podržale ili se nisu usprotivile odluci da se raspoređuju specijalne jedinice. Jako je loša izjava izaslanika američkog predsednika za region, Eskobara, koji je rekao da su oni dozvolili Prištini da zavede recipročne mere prema Beogradu. Nema boljeg dokaza od ove izjave da Kurti nije toliko samostalan koliko se predstavlja. 

 -Priština ne pokazuje spremnost za dijalogom. Umesto razgovora oni su spremni samo da sprovode jednostrane akcije. Oni nas obmanjuju i ne pokazuju iskrenost za rešavanjem problema. Dok su uperene duge cevi prema Srbima, ne možemo da pristanemo na dijalog u tim uslovima. 

PROČITAJTE JOŠ:  DANAS JE SVETI JEVSTATIJE-ZAŠTITNIK ŠUMA I LOVACA! Evo šta bi bilo dobro da uradite na današnji dan

-Svako uključivanje Rusije u bilo koje razrešenje problema na ovim prostorima, izaziva pažnju druge strane,  prvenstveno SAD-a i uopšte Zapada. Oni ne vole uplitanje  Rusije.  Njih to uznemirava i dovodi do toga da prave procene da li bi eskalacija dovela do jačeg uticaja Rusije. 

-Naši  vojni kapaciteti su bili predstavljeni i na vojnim paradama. Glavna funkcija vojske je da odvrati  agresora. Mi smo na paradam poslali jednu preventivnu poruku mira. Mislim da je ta naša poruka sprečila specijalne kosovske jedinice da izazovu veći incident. Naša akcija je bila dobro koordinirana. Srbi su se na legitiman način borili za svoja prava. Bitno je shvatiti da je ova blokada od strane srpskog stanovništva na administrativnom prelazu Jarinje i Brnjak  bilo tako dobra postavljena da je bilo sprečeno ubacivanje novog naoružanja i mehanizacije specijalnih jedinica. Beograd je odmah preduzeo snažne diplomatske akcije. Ruska federacija se oglasila. Svi su se složili da je to bila jednostrana akcija. Sve jasno ko je Šiptarima  dao zeleno svetlo. Dovoljna je jedna rečenica jednog zvaničnika pa da se shvati pozadina celog događaja-izjavio je Drecun. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter