Izvor: HappyBSC
26.12.2021 u 09:49
0

DUBRAVKA KRALJ ZA TV HAPPY: Nema potreba da se sumnja u referendum koji raspisuje Ivica Dačić!

-Da li ste za utvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije-, pitanje je na koje će građani Srbije odgovarati sa ’da’ ili ’ne’ na referendumu 16. januara 2022. godine.

Dubravka Kralj, poslanica SPS , gostujući u „Vikend jutru“ na TV HAPPY povodom teme referendum, rekla je: 

-Građani nisu dovoljno informisani kada je reč o ustavnim  promenama. Kada ljudi čuju da se menja pravosuđe, to im je manje interesantna tema ako nisu pravnici.  Neodgovornost je opozicije za pozivanje na „NE“. Videla sam neke plakate , zaokružite „ne“. To je poplava dezinformacija.  Ivica Dačić je mnogo uradio za naš teritorijalni integritet i učinio je da 19 članica povuče priznanje Kosova. Onda uopšte ne bi trebalo sumnjati u njegov referendum. To nije ni u kakvoj vezi sa Kosovom. 

Kralj nastavlja:

-Čudno je kako da su neki za EU, a protiv su referenduma. Da pojasnim šta znači promena ustavnih amandmana. Prvo, sudije i tužioci biće izmešteni iz Skupštine u Visoki savet sudstva. To znači da država odustaje od ingerencija u pravosuđu. Revizija ustava ne vodi ka smanjenju sudija. Važno je da se očuva veza između naroda i sudstva. Dakle,  7 članova će biti iz redova sudija. Mnogi organi ne bi bili izabrani da nije bilo upliva politike. Sad više neće biti.  Tužilaštvo ovim ustavnim promenama stiče nezavisnost, a sudovi moraju biti apsolutno nezavisni. Dakle, skupština donosi zakone, a  sud slepo sluša. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter