Izvor:
03.02.2019 u 11:54
0

ÐURIĆ O VEŠALIMA: „To je užasno“!

– Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KIM Marko Ðurić izjavio je danas, povodom protesta protiv vlasti u Beogradu, da mu je tužno kada na ulicama prestonice vidi vešala i maskirane ljude sa kakvim god porukama da dolaze.

"Smatram da je to užasno", rekao je Ðurić novinarima u Vladi Srbije.

Na pitanje da li se spotom koji se pojavio na zvaničnim nalozima Srpske napredne stranke (SNS) omalovažavaju građani i lideri opozicije, Ðurić je naveo da je omalovažavanje video na protestima s vešalima.

"Video sam omalovažavanje i vređanje žena i ljudi koji nisu deo političkog života. Nisam video osudu i smatram da je to nešto što je veoma jasan, ali i negativan pokazatelj o suštini političkog delovanja onih koji na tu vrstu aktivnosti pozivaju", rekao je Ðurić.

Voleo bih da sam, kaže Ðurić, umesto komentara što se neko našalio na njihov račun,čuo osudu poziva na nasilje i uvrede.

Ðurić je, odgovarajući na pitanje o prvom protestu u Kosovskoj Mitrovici, kazao da, po njemu, taj skup u političkom smislu nije uspeo, jer je na njemu bilo manje od 60 učesnika, odnosno angažovanih aktivista koji su došli i iz drugih krajeva Srbije, a bilo je, kaže, i onih koji su zbog egzistencije morali da prisustvuju.

"Ne bih to poredio sa ogromnom većinom Srba na KIM koja se bori protiv ovakvih stvari, poput pritisaka iz Prištine i koji znaju da je spas u slozi", rekao je Ðurić.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter