Izvor: HappyBSC
02.12.2020 u 09:59
0

EKSKLUZIVNO! IVICA DAČIĆ NA HAPPY TV: Kafa kod Marića jeftinija nego u SKUPŠTINI

Gost u emisiji „Dobro jutro Srbijo“ čiji su domaćini Milomir Marić i Katarina Korša je srpski političar i predsednik Narodne skupštine Srbije Ivica Dačić.

Razgovor je naš gost počeo temom iz skupštine, a reč je o etičkom kodeksu. 

– To je jedna tema koja se našla među preporukama koje se savetuje u borbi protiv skupštine, te sada nama Greko uzima to kao minu s obzirom na u prošlom sazivu skupštine to nieje urađeno. Ja sam razgovarao sa premijerkom jer je to tehnička greška i kako bismo izbegli sankcije – počeo je Dačić i dodao da to mora da zaživi. 

Predsednik skupštine je istakao da se seća perioda kada je bio  Tasovac ministar kulture i istakao da se kodeksi moraju poštovati i da je na onome ko vodi skupštinu to primenjuje. 

Ivica Dačić se dotakao i teme ko traži prelaznu vladu, i objasnio da su čak i pojedini Rusi tražili takvu vladu. 

SVE O SPORTU

DODATNI MOTIV ZA POBEDU NAD HOFENHAJMOM: Prvo mesto u gupi Zvedzi puni kasu

KARAKTER KAKAV TENIS NE PAMTI: A zbog Noleta je otišao u penziju!

VAŽNA ODLUKA ZA BELI SPORT: Novak čuo velike vesti, biće mnogo rigorozno!

– Predstavnici neke strane, kao Kamberijeve, postavili su pitanje nastavka dijaloga. Da ne bude dileme, ja sam pre mesec  dana izabran za predsednika skupštine tako da je kratak vremenski period a i korona nas ometa u tom poslu, a za mene je 22. oktobra tek počelo razmišljanje na tu temu – jasan je Dačić i dodao da će biti nastavak dijaloga samo da vidimo ko su predstavnici Evropskog parlamenta iako su isti tražili da nastavimo odmah dijalog, u vreme dok ja nisam preuzeo funkciju.

Dačić je objasnio da mora videti i razmotriti temu sastanka, jer ako će kako navodi tema biti prelazna vlada, to je nemoguće. 

– Moramo videti format sastanka, pa odlučiti šta dalje – rekao je predsednik Vlade. 

Domaćin emisije Milomir Marić, osvrnuo se i na konstantne napade na predsednika skupštine da je rusofil i citirao reči Sonje Biserko da igra na rusofilsku politiku kako bi se bolje kotirao u političkom svetu i da sve govori demagoški:

– To je sve glupost! Ja nisam imao nikada državnu funkciju dok smo bili na vlasti, do petog oktobra, imao sam samo partijsku funkciju. Kada sam video naslov o tome ja sam ostao bez teksta, pogotovo što Sonja  Biserko brani državnu politiku Srbije od mene. Ne znam o čemu se tu radi – izričit je Dačić. 

– To je moja politika , nema veze sa predizbornom politikom. To je moj izbor. Naša politika je i vojna neutralnost, a pojedinci smatraju da politički ne sme postojati neutralnost. Ali, to je daleko od realnosti te ni u Briselu ne veruju u to više. 

Gost Happy televizije govori da ima obavezu kao predsednik Narodne skupštine da govori o svakoj temi. 

– Ja sam podržao i odluku Vlade Srbije za ambasadora Crne Gore,Tarzana. Da Srbija to nije uradila, taj potez bi govorio o slabosti Srbije, ali je na predlog predsednika Srbije da poštujemo konvencije i pružimo ruku dobre volje – objašnjava Dačić. 

– Kada sam se ja oslonio na Vučića tačnije SPS? Govorimo o izbornim listama. Mi sada govorimo o izazovima koji nas čekaju za dve godine. Ja polazimo od jednog pitanja da li ćemo uimati jednog predsedničkog kandidata ili više, i  ne razumem šta ljudi sebi daju za pravo da komentarišu nešto u šta se ne razumeju. 

Predsednik skupštine je objasnio da je on uvek džentlmen i da se u skladu sa tim ponaša. 

– Ne razumem zašto Zorana priča neke stvari, ne znajući da li smo  predsednik  Vučić i ja razgovarali, kao ni zašto je govorila o tim stvarima, ali mi smo imali ranije i zajedničkog kandidata. Ako neko smatra da je Zoranin predlog bolji , ja se neću mešati – rekao je Dačić i nastavio

– Treba da vode računa o nekim rečima koje upućuju, da ne bi imali posledice, s obzirom na to da čak i onaj ko se tek ispilio zna da je bolje imati jednog kandidata, a to zna i Zorana, a što je protiv toga opet kažem, ona najbolje zna. 

Dačić je objasnio da SPS nikada nije bio na leđima SNS niti im je to cilj. 

– Mene su ranije mnogi prozivali da prodajem SPS zbog koalicije sa SNS, a sada me i iz te stranke pojedinci napadaju, pa o čemu  se ovde radi – pitao je Dačić

U emsiiji  „Dobro jutro Srbijo“ Dačić je govorio i da svako ko misli da se za izbore 2022. neće mnogo raditi ni  truditi taj se kako kaže grdno vara. 

Dačić smatgra da nije dovoljno mesec dana pred izbore pričati o strategiji, već i razmišljati šta če biti u Srbiji  i šta će se raditi ,nakon 2022.  te da zato ne želi da komentariše više Zoranine navode, s obzirom na to da deluje kao da je SNS protiv toga, te poručio naprednjacima da vide i odluče. 

Ivica Dačić je istakao da je najavio i reforme u stranci ali da će o tome govoriti drugi put. 

Za kraj gostovanja Katarina Korša se našalila sa Ivicom Dačićem na temu cene kafe, te poručila da je kafa na Happy televiziji jeftinija nego u Skupštini.

– Kod nas je kafa besplatna – rekla je Korša. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter