Izvor: HappyBSC
07.06.2020 u 10:52
0

EKSKLUZIVNO MINISTAR DAČIĆ ZA HAPPYTV: CRNA GORA JE OTIŠLA PREDALEKO U ŠIRENJU ANTISRPSKE POLITIKE!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić bio je gost jutarnjeg vikend programa Happy TV Vikend jutro sa Jovanom Jeremić.

Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, ministar Dačić je naglasio da je Crna Gora  otišla predaleko u širenju antisrpske politike u želji da izgradi crnogorski identitet.

– To je nedavno pokazala i izjava crnogorskog ministra spoljnih poslova Srđana Darmanovića da NATO može da pomogne u eventualnoj odbrani Crne Gore od agresivne Srbije. Srbija nije agresivna, Srbija nijednim svojim činom nije pokazala bilo kakvu agresivnost prema Crnoj Gori i oni to neće da priznaju da su oni izazvali sve ove probleme! –  rekao je Dačić.

Objašnjavajući dalje situaciju u susednoj državi, ministar je rekao da je problem nastao u njihovoj državi,  sa njihovim građanima i crkvom.

– Niko nije došao iz Prokuplja ili Subotice da „pravi probleme u Crnoj Gori. Reč je o građanima Crne Gore koji su se izjasnili kao Srbi, a kojih ima 28 odsto, rekao je Dačić.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

AMERIKA TUTNJI! DEMONSTRACIJE TRESU NAJJAČU EKONOMIJU SVETA (VIDEO, GALERIJA)

KORONA SE PRESELILA NA JUŽNU HEMISFERU Brazil, Meksiko i Peru na kolenima (VIDEO)

VREMENSKA PROGNOZA: I danas promenljivo sa pljuskovima i grmljavinom, do 28 stepeni

SLIKA KOJA JE OBIŠLA SVET! NA PROTESTIMA U AMERICI: SRBIJA PAMTI! (FOTO)

BUŠILA GA MAKAZAMA! Snimanje emisije „SABOTAŽA“ na Happy TV napravilo HAOS (VIDEO)

U nastavku emisije Dačić je podvukao da Crna Gora često predbacuje Srbiji da se meša u njihov unutrašnji posao, ali je podvukao da je pitanje ljudskih prava i nacionalnih zajednica pitanje koje je regulisano međunarodnim konvencijama i deklaracijama, a ne unutrašnje pitanje jedne zemlje.

– Kako bi Crna Gora reagovala da je sam, pred izbore, otišao tri dana u Crnu Goru, Budvu ili Herceg Novi, kako bi u okviru kampanje bio sa Srbima, zapitao se ministar Dačić i nastavio:

– Za dva ili tri dana albanski ministar spoljnih poslova Gent Cakaj boraviti u Medveđi, gde će, pred izbore, razgovarati sa albanskim stanovništvom pa se Srbija tome nije protivila. Kako bi crnogorski državni vrh reagovao da ja to uradim u Crnoj Gori, upitao se Dačić.

Na kraju svog gostovanja ministar je istakao:

 – Moja oštra reagovanja  na izjave iz Crne Gore nisu deo kampanje, uvek sam tako reagovao na izjave pojedinih političara iz regiona ili njihove poteze i odluke!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter