Izvor: Happy BSC
24.10.2022 u 20:46
0

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI „HAPPY“: „Ukrajinci nemaju mnogo izbora – ili će kapitulirati i predate se ili će nastaviti borbu!“

U emisiji “AKTUELNOSTI” na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 243. dan rata u Ukrajini i izveštaju generala Konošenkova.

O ovim krucijalnim tematikama govorili su naši stručni sagovornici: Vinko Pandurović – general, Filip Radojičić – novinar i dr Srđan Perišić – profesor geopolitike.

General Vinko Pandurović govorio je o gubicima ukrajinskih i ruskih snaga.

– Već 243 dana slušamo brifinge, očito ljudi koji rade u ministarstvu i sektoru informisanja koji zbraja dnevne gubitke i učinke borbenih dejstava. Vidimo samo gubitke koji su naneseni ukrajinskim snagama u smislu žive sile i borbene tehnike. Manje podataka imamo na ruskoj strani, dobijamo ih od Ukrajine. Ti podaci ne mogu biti precizni, vrlo je teško utvrditi kada su intezivna borbena dejstva, kada nemate uvid u živu silu na terenu i kada pretpostavljate na osnovu ispaljenih projektila, pogođenih meta… – rekao je general.

„Oni imaju svoju istinu koju guraju, bez obzira da li ta istina odgovara činjenicama“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

– Što se tiče gubitaka u tehnici to je lakše utvrditi jer se vidi ako je sredstvo onesposobljeno. Šest hiljada oklopnih jedinica je veliki broj, a Ukrajina nije imala taj broj ni pre rata, a nije dobila toliki iznos sa Zapada, to je ogroman broj. Ukrajina je imala oko 2000 tenkova, oklopnih transportera nešto više i drugih borbenih vozila. Ali ti podaci imaju određenog efekta i na vlastite snage i na snage neprijatelja. Koriste se kao podizanje morala ili slabljenje morala suprotne strane. Gubici jesu veliki, kada neko kaže da ukrajinska vojska srlja, oni nemaju mnogo izbora – ili će kapitulirati i predate se ili će nastaviti borbu, a ta borba košta. Cene su ljudski životi – izjavio je Pandurović, a potom se nadovezao Filip Radojičić.

– Ekipe iz „Azova“ i „Desnih sektora“, oni su postali neka vrsta političkih komesara u njihovim jedinicama i oni barataju sa jedinicama na terenu. Što se tiče cifre od 6000 oklopnih jedinica, jedan američki portal je rekao da je 3700 vozila ukupno, 2000 ukrajinskih i 1700, navodno, kako piše taj portal, koje su dobili od početka rata. Velika je to cifra. Ono što su dobili to je starije proizvodnje. Videćemo da li će dobijati nešto i dalje. Ali s obzirom da predstoje izbori u SAD staće dopremanje vojne opreme posebno od NATO snaga – rekao je novinar.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Profesor dr Srđan Perišić govorio je o značaju Hersonske oblasti.

– Hersonska oblast nije posebno specifična, osim ako gledamo gde se ona nalazi. Iza Hersonske oblasti, ide sledeći veliki grad, a to je Nikolajev, i dalje prema zapadu to je Odesa. U poslednjih mesec dana veliki je pritisak u Hersonskoj oblasti koja se vratila u sastav Rusije i bez obzira na ogromne gubitke snaga kijevskog režima oni i dalje pokušavaju da dođu do tog grada i ubacuju te diverzantske grupe. Pre više od mesec dana bio sam u Zaporoškoj oblasti, tamo sam bio posmatrač na njihovom referendumu. Iz mog iskustva, šta sam tamo video i čuo od Rusa, taj front nije hermetički zatvoren, postoje čak i koridori gde civili prelaze sa jedne na drugu stranu, pa su čak civili prelazili iz dela koji kontroliše kijevski režim na rusku stranu da glasaju na referendumu. Jer imaju ti koridori, a to sigurno koriste i specijalne jedinice, odnosno ubačene grupe sa strane kijevskog režima da izvode odrđene diverzantske akcije na ruskoj strani – izjavio je profesor Perišić, pa dodao:

– Hersonska oblast, tu je ušće reke Dnjepar u Crno more, i tu se očekuje velika ofanziva, svi to najavljuju. Da li će do nje doći to niko ne može da proceni. U toku je evakuacija stanovništava, negde oko 90.000 građana Hersona prebacuje se na levu obalu. Očito je da i jedni i drugi očekuju u novembru, decembru, velike borbe. Snage ukrajinskog režima su na nekih 20 kilometara od Hersona, a ruska vojska se utvrđuje na toj desnoj strani.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter