Izvor: Tanjug
18.06.2022 u 19:42
0

ENERGETSKI SPORAZUM JE BLIZU Aljbin Kurti otkrio je da je sledeća nedelja ključna za postizanje energetskog sporazuma sa Beogradom!

 Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su Beograd i Priština veoma blizu postizanja energetskog sporazuma i ocenio da je sledeća nedelja ključna za finalizaciju dogovora o početku primene tog sporazuma.

On je na konferenciji za novinare rekao da u sporazumu neće biti dodato ništa osim četiri, kako tvrdi, ranije dogovorene nadležnosti za četiri opštine na severu KiM, prenosi Koha ditore.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Treba zapamtiti da su to četiri ranije ugovorene usluge – ugradnja brojila za energiju, održavanje brojila, fakturisanje i naplata. Dani sledeće nedelje su ključni da vidimo da li će biti finalizovan dogovor za početak implementacije energetskog sporazuma“, rekao je Kurti.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom, Kurti smatra i da u Briselu više nema zvaničnika koji bi bili protiv „međusobnog priznanja“ na kraju procesa normalizacije.

„U EU ima zvaničnika koji to glasnije govore, ali u Briselu više nema onih koji ne razumeju i ne prihvataju da normalizacija odnosa znači međusobno priznanje“, tvrdi Kurti.

Kurti je na taj način prokomentarisao izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je juče u Ohridu rekla da je jasna pregovaračka pozicija EU sa Srbijom u formi zvaničnog dokumenta u kojem se nigde ne pominje priznanje tzv. Kosova od strane Srbije.

Kurti je doveo u pitanje i izjavu Brnabić koja je rekla da se na KiM nije desio genocid i da nisu tačne brojke koje je izneo novinar u Ohridu koji je tvrdio da je na KiM ubijeno 1.000 dece, a silovano 20.000 zena, i ukazala da se licitiranjem brojevima ubijenih i silovanih unižavaju stvarne žrtve.

Prema njegovim rečima, to je „redukcija, iskrivljavanje, nepodnošljiva neistina“. Kurti tvrdi da su „samo u jednoj“ masovnoj grobnici u Batajnici ekshumirana 744 tela Albanaca, a da je u Srbiji u masovnim grobnicama ekshumirano ukupno 950 Albanaca.

On tvrdi da Brnabić nastoji na „minimizira zločine“, a da je takav pristup Prištini već poznat iz primera, kako je rekao, odnosa Beograda prema zločinu u Srebrenici.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter