Izvor:
28.10.2019 u 06:35
0

EU: Zemlje članice danas će postići dogovor o odlaganju Bregzita do 31. januara!

Zemlje članice Evropske unije se nadaju da će danas postići dogovor o odlaganju Bregzita do 31. januara, dok bi raniji izlazak bio moguć ako bi britanski parlament ratifikovao sporazum o razvodu, objavio je Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore.

Istovremeno, Gardijan piše da, uprkos prigovorima francuske vlade, dokument koji treba danas da bude dogovoren, nagoveštava da će EU prihvatiti zahtev Britanije za odlaganje.

Britanski premijer Boris Džonson nevoljno je prošle nedelje zatražio tromesečno odlaganje Bregzita, do kraja januara 2020, nakon što su poslanici Donjeg doma parlamenta odbacili novi sporazum koji je on postigao s blokom.

Rojters navodi da svako odlaganje Bregzita moraju da prihvate svih 27 zemalja članica, a primedbe Francuske su do sada sprečavale donošenje takve odluke.

Prema najnovijem planu, Britanija bi mogla da izađe iz Unije 1. decembra ili 1. januara, što zavisi od toga kada bi parlament ratifikovao sporazum, u novembru ili decembru.

Ukoliko bi Britanija ostala u EU i posle 31. oktobra, evropski blok bi zatražio od Londona da imenuje kandidata za novu Evropsku komisiju, naveli su diplomatski izvori.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter