Izvor:
14.04.2019 u 16:04
0

EVO KO JE BILA MIRJANA MARKOVIĆ! Neke stvari o njoj sigurno niste znali!

Pokojna Mirjana Marković rođena je 10. jula 1942. godine u Požarevcu.

Bila je srpska političarka i supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića. Svojevremeno bila je na čelu JUL-a, Jugoslovenske levice.

Osnovnu školu završila je takođe u Požarevcu, a još u gimnazijskim danima upoznala je Slobodana Miloševića, koji je bio njena najveća ljubav.

U braku su dobili dvoje dece – Mariju i Marka. Ćerka živi u Crnoj Gori, a sin u Rusiji.

Bila je profesorka sociologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Beogradskog univerziteta. Sociologiju je takođe predavala kao redovni profesor na Američko-francuskom fakultetu za menadžment u Beogradu kao i na Fakultetu za međunarodni menadžment u Beogradu. Bila je redovni član Ruske akademije društvenih nauka i gostujući profesor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov i počasni profesor Univerziteta Lomonosov u Moskvi.

Objavila je oko stotinu radova iz područja teorijske sociologije. Autorka je i dva udžbenika sociološke tematike. Dela su joj prevođena na ruski, kineski i engleski jezik.

Interpol je izdao poternicu za njom, ali ruska policija odbila je da je uhapsi, pretpostavlja se zbog jakih veza koje porodica Milošević ima u Rusiji.

Mira je bila prepoznatiljiva po cvetu u kosi.

Izvor: Espreso
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter