Izvor:
31.10.2019 u 13:28
0

FAJON: Evropska unija očekuje da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku!

Predsednica odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji Tanja Fajon kaže da EU očekuje da Srbija uskladi svoju spoljnu politiku sa njima.

Fajon je odgovarajući na pitanja novinara u srpskom parlamentu u vezi sa zabrinutošću Evrope povodom srpske spoljne politike, a u kojima se sve više pominje i Kina, kazala da je EU već nekoliko puta inela stav da Srbija treba da usaglasi svoju spoljnu politiku.

Srbija je jako važan partner EU, ne samo u političkom već i u ekonomskom smislu, i dajemo svu podršku proširenju. U interesu Srbije i Evropske unije je da budemo što bliže moguće kada je u pitanju spoljna politika – rekla je Fajon.

Kaže i da treba biti jasan i da se očekuje da Srbija usvoji spoljnu politiku EU, navodeći da je to u interesu obe strane.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter