Izvor:
26.06.2019 u 10:12
0

FASCINIRAN! LAZANSKI O ŠEST SRPSKIH ORUŽJA KOJA UZNEMIRUJU NEPRIJATELJE: Otkrio je to što srpsko naoružanje čini fascinantnim!

Ambasador Srbije u Ruskoj Federaciji i vojno-politički komentator, Miroslav Lazanski rekao je na međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2019" da su inovacije srpske vojne industrije fascinirajuće.

– Moj prvi utisak je da je ovim sajmom Srbija postala deo sveta u pogledu tradicionalnih vojnih izložbi. Kad pogledate sve ove eksponate, hale i ljude i poslovni svet koji je ovde, imate utisak kao da ste na nekom svetskom sajmu oružja u Parizu, Dubaiju, Abu Dabiju. To je ono što me veoma raduje, to jest da smo tu uhvatili priključak – kaže Lazanski.

Ambasador Srbije u Ruskoj Federacije zadovoljan je razvojem srpske vojne industrije.

– Sa druge strane, ono što smo mi izložili, inovacije naše vojne industrije su fascinirajuće. Ovde su prisutni poslovni ljudi iz zemalja koje su vrlo zahtevne kad je u pitanju kupovina naoružanja. Ovo je prilika da se sklope mnogi ugovori, a vojni izvoz Srbije je već sad preko 850 miliona evra godišnje, što je velika stvar – smatra vojno-politički komentator.

Govoreći o tome koje mu se oružje najviše dopalo, Lazanski je naveo nekoliko dostignuća domaće vojne industrije.

– Video sam novog "aleksandra", samohodnu haubicu 155, dobar je sistem "morava", raketa "košava", razne varijante "lazara", "despot" iz Republike Srpske, "miloš" koji sada kreće u serijsku proizvodnju i mnogi drugi – izjavio je Lazanski.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter