Izvor: Tanjug
23.12.2021 u 20:26
0

GOJKOVIĆ: Mediji u obavezi da objave tarife za političko oglašavanje

Skupština Srbije usvojila je večeras izmene i dopune Zakona o elektronskim medijima koje su usmerene na dalje poboljšanje kvaliteta izbornog procesa.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković rekla je u načelnoj raspravi da su u međustranačkom dijalogu kofasilitatori iz Evropskog parlamenta identifikovali konkretne mere koje bi pomogle unapređenju političkih uslova za naredne izbore.

Prema njenim rečima, jedna od mera se odnosila na izmenu Zakona o elektronskim medijima, odnosno da se propiše obaveza koja se odnosi na objavljivanje tarifa za političko oglašavanje pre početka izborne kampanje.

Sporazumom o unapređenju predviđena je obaveza objavljivanja cenovnika političkog oglašavanja, kao i zahtev da kriterijumi po kojima se određuje cena političkog reklamiranja moraju važiti za sve kandidate na izborima i sve podnosioce proglašenih izbornih lista, odnosno predlagače proglašenih kandidata.

Ona je podsetila da su Sporazumom predviđena posebna ograničenja za javne funkcionere u izbornoj kampanji i predloženo je da se izmenama zakona predvidi da deset dana pre dana određenog za glasanje, mediji ne mogu izveštavati o zvaničnim javnim skupovima ako na tim skupovima učestvuju javni funkcioneri koji su kandidati za predsednika Republike, narodne poslanike, poslanike u skupštini autonomne pokrajine i odbornike u skupštini jedinice lokalne samouprave.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter