Izvor: Blic
15.09.2020 u 09:50
0

GRENEL PROGOVORIO O VUČIĆU: On je težak pregovarač, bori se za srpski narod!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je veoma težak pregovarač, izjavio je specijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel.

„On se zaista bori za svoj srpski narod“, rekao je Grenel, utiske sa sastanaka u Beloj kući čiji ishod je bio sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine.

Grenel je takođe potvrdio da predsednik SAD Donald Tramp namerava da poseti Srbiju, što bi bilo prvi put posle Džimija Kartera.

„Sada moramo da radimo na pronalaženju datuma, koji bi odgovarao i Beloj kući i Savetu za nacionalnu bezbednost, koji bi takođe bili uključeni u organizaciju posete“, rekao je Grenel.

Povodom predstojećeg otvaranja kancelarije Američkog fonda za razvoj u Beogradu, prve i jedine u regionu, što Srpski radio vidi kao pokazatelj vođstva Srbije u regionu i pita šta to podrazumeva, Grenel ističe: „Kao prvo, Srbija ima odličnu ekonomiju“.

SVE O KORONI

COVID-19: Evropska zemlja koja je pustila ljude da se zaraze i umru od korone sad objavila neverovatne podatke

TIODOROVIĆ: Ako po povratku sa letovanja imate simptome korone bićete BESPLATNO TESTIRANI, ali vam onda sledi SAMOIZOLACIJA SA 65 odsto PLATE

DR NESTOROVIĆ REAGOVAO NA HORSKO PEVANJE: Ovo je opasno u vreme korone (FOTO)

KRZNI ŠTAB: Pozivaju se građani da se HITNO vrate u Srbiju do PETKA!

OD PETKA NOVE PROCEDURE ZA POVRATAK U SRBIJU: Kad uđu u zemlju imaće 24 sata da odu u dom zdravlja

Doneta ODLUKA: Vakcinacija POČINJE 1. OKTOBRA!

On kaže da već postoji određeni broj projekata na kojima se radi, i ta „količina posla“ je, ističe, razlog za otvaranje kancelarije.

„Mi pokušavamo da se ne bavimo simbolikom, da se ne bavimo političkim simbolizmom, kojim se bave mnogi političari…Naša DFC kancelarija I agencija u Americi su smatrale da postoji dovoljno posla, gde možemo imati tim na terenu koji će moći da završi sve projekte u Srbiji. To su sve ekonomski vođeni projekti koje želimo postići, zato stavljam kancelariju u Beograd. Ne zbog simbolike, već da odgovorimo na sjajan broj projekata koje već imamo“, rekao je Grenel.

Kaže da je predsednik Tramp od početka smatrao da je ekonomija i stvaranje novih radnih mesta nesto što on može dobro da uradi.

„Rekao mi je da mu deluje da, ako se skoncentrišemo na kreiranje poslova, i investicije evropskih i američkih firmi, to bi dalo mladim ljudima veru u budućnost, pa bi se možda i politički problemi sami od sebe lakse rešili. Predsednik je imao vrlo dubok osećaj da koncentracija na isključivo političkim problemima, poslednjih 20 godina, očigledno nije pomogla. I najbolja stvar koju trenutno može da uradi je da se skoncentriše na kreiranje novih radnih mesta. I to smo uradili“, kazao je Grenel.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter