Izvor:
27.11.2018 u 09:09
0

HITAN RAZGOVOR PUTINA I MERKELOVE ZBOG SUKOBA U CRNOM MORU: Nadam se da će Nemačka uticati na Ukrajinu!

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u telefonskom razgovoru sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel izrazio je nadu da će Nemačka uticati na Ukrajinu u vezi sa situacijom u Kerčkom moreuzu kako bi je odvratila od "daljih nepromišljenih koraka", saopštila je pres-služba Kremlja.

Ruski lider je takođe tokom razgovora ocenio "provokativne akcije" Ukrajine i kršenje međunarodnih pravnih normi od strane njenih ratnih brodova.

Razgovor u kojem je ruski predsednik izrazio zabrinutost zbog odluka ukrajinske strane da proglasi ratno stanje i podigne oružane snage u stanje najviše borbene gotovosti, inicirala je nemačka strana.

– Naglašeno je da ukrajinsko rukovodstvo snosi punu odgovornost za stvaranje još jedne konfliktne situacije i rizika vezanih za nju. Sve ovo je očigledno preduzeto zbog izborne kampanje u Ukrajini"“ – izjavio je Putin, prenosi pres-služba Kremlja.

Putin je takođe napomenuo da će ruski graničari biti spremni za dodatna objašnjenja o razvoju događaja u Kerčkom moreuzu.

Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter