Izvor: Blic.rs
10.09.2020 u 19:08
0

HOTI ISTIČE: Ne bežim od ZSO, ali ne pre konačnog dogovora Beograda i Prištine!

Premijer privremenih kosovskih institucija Avdulah Hoti kaže da Priština neće odstupiti od sporazuma o Zajednici srpskih opština, ali će ga primeniti tek po postizanju finalnog dogovora s Beogradom.

Hoti je pred poslanicima Spoljnopolitičkog odbora Evropskpog parlamenta rekao da su na poslednjoj rundi dijaloga u Briselu pokrenuta važna pitanja, Zajednice srpskih opština i međusobnih finansijskih potraživanja, i ponavlja da je međusobno priznanje jedini put ka punoj normalizaciji odnosa Beogrda i Prištine.

– Potpisali smo sporazum o Zajednici srpskih opština 2015. godine i nećemo odstupiti od tog sporazuma. Sada smo se dogovorili da zajedno dođemo do finalnog sveobuhvatnog dogovora, kako bismo mogli da primenimo i dogovor o ZSO i mnoga druga pitanja – rekao je Hoti.

OVO MORATE ZNATI

TEŠKA NESREĆA na PUPINOVOM MOSTU! POGINUO motociklista!

STRAVIČAN LANČANI SUDAR na putu Aranđelovac-Vreoci! Učestvovalo čak SEDAM AUTOMOBILA i KAMION!

JEZIVO SAMOUBISTVO u Veterniku! Penzioner se RAZNEO RUČNOM BOMBOM!

Tvrdi da kosovski zakoni podrazumevaju najviše evropske standarde za nemanjinske zajednice.

– Imao još toga da uradimo, ali dobro je da su sve zajednice potpuno integrisane – kaže Hoti.

Kada je reč o drugoj otvorenoj temi, finansijskim potraživanjima, Hoti navodi da ona podrazumeva dogovor oko sukcesije i dugovanja na osnovu ratne odštete.

– Sve je to važno kako bi normalizovali odnose između naše dve zemlje – poručuje Hoti.

Avdulah Hoti je pred evropskim poslanicima u Briselu zaključio da ”jedno kroz međusobno priznanje Kosovo može da se u potpunosti angažuje u smislenim odnosima sa Srbijom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter