Izvor:
02.11.2019 u 19:23
0

„ILJUŠIN“ IZBACIO 84 TONE VODE: Gašenje požara na Staroj planini! (FOTO)

Avion-tanker „iljušin 76“ Ministarstva za vanredne situacije Rusije izlio je više od 84 tone vode na podrucju šumskih požara na Staroj planini u Srbiji, saopštilo je to ministarstvo.

– Tokom subote avion je obavio dva leta, izbacivši 84 tone vode. Sredstva za kopnenu kontrolu potvrdila su da je zaustavljeno širenje vatre zahvaljujući majstorstvu posade – rekao je predstavnik Ministarstva za vanredne situacije Rusije.

Prema njegovim recima, pre poletanja aviona obavljeno je avijaciono osmatranje planinsko-šumske oblasti kako bi se utvrdilo gde se nalaze žarišta.

„Iljušin 76 će nastaviti da gasi prirodne požare u nedelju“, dodao je predstavnik Ministarstva.

Ruska letelica, nosivosti 42 tone vode i sa posadom od 12 članova, koja poseduje visokosofisticiranu opremu i tehničke karakteristike za reagovanje u nepristupačnim predelima i planinskim grebenima, sletela je sinoć na niški aerodrom, a danas počela da gasi požare.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter