Izvor:
28.02.2019 u 14:53
0

ISA MUSTAFA I HAŠIM TAČI O UPOZORENJIMA IZ VAŠINGTONA! Zabrinutost zbog položaja u koji je zemlju dovela vladajuća koalicija!

Predsednik najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova, Isa Mustafa, potvrdio je da je razgovarao sa predsednikom privremenih prištinskih institucija Hašimom Tačijem, koji ga je upoznao sa, kako je naveo, zahtevima, upozorenjima i ozbiljnim merama koje bi Vašington mogao da preduzme protiv Prištine.

– Izrazio sam svoju i zabrinutost DSK za situaciju u kojoj je vladajuća koalicija dovela zemlju. Zamolio sam predsednika da odustane od svoje orijentacije i političkog diskursa za korekciju granica kako bi se stvorio normalan ambijent za dijalog i izbegao strah od dijaloga. Preneo sam mu da se DSK ni na koji način ne slaže sa dijalogom o teritoriji, jer to vodi ponovnom otvaranju pitanja državnosti– napisao je Mustafa.

Tači je, nakon sinoćnjeg razgovora sa predstavnicima Trampove administracije o suspenziji taksi na robu iz Srbije i nastavku dijaloga sa Beogradom, na kojem je kosovski premijer Ramuš Haradinaj ostao pri stavu da takse neće biti ukinute, tražio sastanak sa Mustafom.

Oni su se kasno sinoć sastali u Mustafinoj kući.

Mustafa je napisao i da je Tačiju ukazao na odgovornost vladajuće koalicije da pronađe rešenja kako bi održala partnerstvo sa SAD, kao strateškim saveznikom Kosova.

– Izrazio sam stavove DSK o dijalogu i potrebu da se nastavi dijalog kako bi se osigurao legitimitet– naveo je Mustafa, uz napomenu da je primetio neke, kako je rekao, špekulacije u vezi ovog njegovog razgovora sa Tačijem koji su "neke budale" označili kao izdaju.

Kada je, kaže, u pitanju interes "države i partnerstvo sa SAD, ja ću govoriti i sastajati se sa svima, jer verujem u program i duh DSK".

– DSK je politička stranka, mi se ne plašimo sastanaka jer se držimo svojih političkih obaveza– napisao je Mustafa i dodao da se proteklih dana sastaja i sa Haradinajem, Ljimajem, Kurtijem.

Svi mi, zaključio je, imamo odgovornost i kao pozicija i kao opozicija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter