Izvor: HappyBSC
14.12.2021 u 16:10
0

Ivica Dačić: Nikom ne moramo da se pravdamo zašto jačamo naoružanje! EMISIJA „POSLE RUČKA“ TV HAPPY

Šta znači „bosnizacija“ Kosova i Metohije? Zašto se Srbija naoružava? Kako to tumače komšije iz Hrvatske? Kako na to reaguju Albanci?

Demo Beriša, u emisiji „Posle ručka“ rekao je: 

-Strah Kurtija ogleda se u tome što ima strah od bosnizacije, to se odnosi na zajednicu srpskih opština. Taj strah je bespotreban jer organizacija tih 10 opština ne znači da ne mogu tražiti više. Kurti samo kupuje vreme. Ustavni sud Kosova kada govori o zajednici srpskih opština ima stav  da se  one ne oforme.  Bio sam 27 godina vojnik. Mi nikada nismo uvežbavali taktiku napada na grad. 

Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije u emisiji „Posle ručka“ kaže: 

-Srbija je suverena država nije član nijednog vojnog saveza tako da nikom ne odgovaramo zašto se naoružavamo. Jaka Srbija znači smetnja u regionu, i ne bi trebalo da se obaziremo ni na kog. To što mi kupujemo i to što naoružavamo našu vojsku, to je ništa u odnosu na ono koliko smo zaostali proteklih godina. Ovo nije pretnja, ali ne smemo da dočekamo da neka agresija bude na nama bez reakcije. Svi bi trebalo da znaju da je naša vojska jaka. Oružje nije obojeno i mi ne kupujemo oružje samo od Kine i Rusije. Otvoreni smo za saradnju i sa ostalima. Svedoci smo kako Albance pomažu. Američki penzionisani vojnici su recimo imali treninge za napad na Krajinu.  Šta nas briga šra pišu strani mediji. Mi ne možemo biti žrtve sve dok postoji regionalna stabilnost. Nikada nismo narušili Kumanovski sporazum. Nijedan međunarodni akt nismo narušili, a imamo pravo da se razvijamo u skladu sa svojim potrebama. Zašto se članice NATO-a brinu zbog naoružanja Srbije? Je l stvarno mislite da ćemo da ratujemo sa NATO-om? Mislim da prenaglašavamo to kako oni reaguju. Nikom ne pretimo. Nemamo razloga da se pravdamo. Mi kupujemo oružje i od Francuske. Za njih je logično kad je Angela Merkel išla u Kinu, ali nije normalno kada mi imamo neke sitne koristi. Nisam rusofil, niti nešto slično, ja sam srbofil i želim da razvijamo dobre odnose sa svima. Zemlja smo koja ne želi da bude članica nijednog vojnog saveza.Sporazum o kontroli naoružanja govori o tome koliko koja zemlja bu trebalo da ima naoružanja. Upravo radimo na tome da imamo dovoljno jer nemamo. Ko želi da vrati Bosnu i Hercegovnu u devedesete? Pa oni koji žele da sruše Dejtonski sporazum i da ukinu Republiku Srpsku. Govorimo o domaćim , tzv „bela alkaida“. Teško ih identifikovati po izgledu. Alkaida je dobila drugačiju formu u islamskoj državi. On je i pomagan od zapadnih službi. Tu fali žrtva druge strane a to je srpska strana. Bela Alkaida se nalazi čak i u centralnoj Srbiji.  

O Ustavu, Dačić kaže:

-I dalje smatram da je Miloševićev Ustav bolji nego ovaj jer je bio rigidniji za promene. Da bude jasno, cenzus se sad ne rešava, on je već rešen. Glasao za tad sa Ustav samo zbog Kosova. Ne treba da dolazi do promene ustava kada je reč o preambulama. Promena Ustava nije u vezi ni sa Rio Tintom. 

Milica Đurđević Stamenkovski, Zavetnici u emisiji „Posle ručka“ kazala je: 

-Naracija u pojedinim medijiama u regionu ne razlikuje u odnosu na devedesete godine. Ostali su zarobljeni u tim godinama. Žele da skrenu pažnju Međunarodnoj zajednici prvo, a drugo je da sakriju svoje motive. Kada čujete Kurtija, njemu je najveći problem Srbija, a ne kako oni žive. Tamo je najveća nezaposlenost, nemaju izgrađene institucije. I naravno da svoju retoriku moraju da definišu govoreći o nama. U osnovi izgradnje našeg bezbedonosnog sistema nije agresija, to mora da bude svima jasno. Mi imamo niz nekih regulativa koje se odnose na saradnju sa NATO protiv čega sam. Srbija želi da obnovi svoje kapicitete upravo zbog odbrane, jer drugi zveckaju oružjem, a ne mi.  Da je Srbija članica NATO-a, ova tema ne bi bila aktuelna. Njihov cilj je da nas uvuku u NATO. Oni sumnjaju koliko smo mi uopšte zainteresovani za EU i da li sve dajemo od sebe. Oni od nas traže priznanje Kosova, traže od nas nešto što nijedna država u novijoj istoriji nije uradila. Ako smo mi neutralna država, prirodno je da moramo da brinemo o svojoj bezbednosti. Ne vide Srbiju kao suverenog partnera, nego kao poligon, kao teritoriju koju bi trebalo eksploatisati. Moramo da odvratimo njihove namere da im padne na pamet da upadnu na sever Kosova. Neko nas sad gura u unutrašnje jazove i konfrotacije. Postoje stvari u vezi sa kojima moramo da se saglasimo. U pitanju je nacionalni koncenzus. Moramo da odbranimo naš Ustav, suverenite i zašto dolazimo do toga da moramo da se odreknemo toga što je naš suverenitet. 

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/user/tvhappyserbia

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter