Izvor:
04.10.2019 u 15:10
0

IZBORI NA KIM 6. OKTOBRA: Treba pokazati slogu u borbi za srpske interese! (FOTO)

Izlaskom na izbore Srbi na Kosovu i Metohiji treba da pokažu jedinstvo i slogu u borbi za srpske nacionalne interese i da se u južnoj srpskoj pokrajini "oseća duh države Srbije", ističu meštani opštine Gračanica pred vanredne parlamentarne izbore na KiM koji će biti održani u nedelju, 6. oktobra.

Srbi južno od Ibra kažu da očekuju bolju budućnost posle izbora i veruju da će Srpska lista osvojiti svih deset mandata koji su garantovani srpskoj zajednici u parlamentu u Prištini.

Aleksandar Jovanović iz Gračanice kaže da će izaći na izbore i poručuje da masovnim odzivom na biralištima Srbi treba da pokažu da na KiM, posebno južno od Ibra, još ima srpskog življa i da država Srbija ima ingerencije na toj teritoriji.

– Bitno je da se ponašamo onako kako nam kaže naša država – kaže Jovanović.

I Srecko Rašić očekuje najbolje od izbora na koje će, kaže, izaći sa celom porodicom.

– Mislim da je za srpski narod bolje da izađemo na glasanje, a nadamo se da će za nas u Gračanici biti bolje posle izbora – kaže Rašić.

Nevenka Rikalo veruje da će Srpska lista na izborima u nedelju osvojiti svih deset mandata garantovanih Srbima u prištinskom parlamentu.

– Važno je da Srbi u što većem broju glasaju da bismo sačuvali jedinstvo, uz pomoć i podršku države Srbije – rekla je Nevenka.

I Vladimir Vuksanović smatra da je važno da se izađe na izbore, a svoj glas će, kaže, dati kandidatima Srpske liste.

– Ovo malo Srba što je ostalo na KiM treba da izađe na izbore i pokaže jedinstvo. Da pokažemo da smo jaki i složni i da branimo naše interese i našu državu – poručuje Vuksanović.

Izvor: Tanjug
Foto:
Twitter/rtv

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter