Izvor:
29.09.2018 u 19:04
0

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: EU da preuzme odgovornost kao garant Briselskog sporazuma!

Evropska unija mora najhitnije da preuzme odgovornost kao garant i posrednik sprovođena Briselskog sporazuma, jer sukcesivno otvoreno provocirajuće kršenje sporazuma od strane svih aktera u Prištini, a evo danas glavnog sagovornika u dijalogu, ozbiljno podriva poverenje u spremnost EU da zaštiti sporazum i olakša dijalog – izjavila je za Tanjug ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović.

Ona je povodom upada specijalne kosovske jedinice Rosu u područje hidroelektrane Gazivode na severu Kosova rekla da "bildovanje mišića za unutrašnju upotrebu (kosovskog predsednika Hašima) Tačija, koji pregovara u ime Prištine, ako ne bude na adekvatan nacin tretirano od strane EU, ne može se razumeti drugačije do kao stavljanje na stranu jedne od strana u pregovorima tj. Pristine, a to nije i ne sme da bude stav EU".

Reakcija Srbije i predsednika (Aleksandra Vučića) ponovo je odgovorna i usmerena ka mirnom rešenju, evropskom i demokratskom, kako se Srbija u kontinuitetu ponaša i to mora da bude vrednovano od strane EU – istakla je ministarka Joksimović.

Blic.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter