Izvor:
25.01.2019 u 12:27
0

JENS STOLTENBERG: Nije razrešen spor po pitanju novih ruskih raketa na sastanku delegacija Rusije i NATO!

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas da, nakon sastanka delegacija Rusije i NATO, nije rešen spor po pitanju Sporazuma o uklanjanju nuklearnih raketa kratkog i srednjeg dometa (INF), a portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da SAD ne pokazuju želju za konstruktivan dijalog, javljaju agencije.

Britanski Rojters prenosi da je Stoltenberg izjavio da današnjim sastankom izaslanika NATO i Rusije nije razrešen spor po pitanju novih ruskih raketa za koje Zapadni saveznici navode da predstavljaju pretnju po Evropu.

Peskov je nakon sastanka kazao da razgovor o problemima INF-a koji teče u razmeni ultimatuma, ne odgovara Rusiji, a da SAD ne pokazuju želju za konstruktivan dijalog.

Bez napretka u pregovorima, SAD su spremne da započnu šestomesečni proces izlaska iz INF, 2. februara, navodi britanska agencija.

Sporazum je zaista ugrožen – kazao je Stoltenberg i dodao da Rusija nije pokazala želju za kompromisom.

Nema volje da se razgovara o problemima INF (sa američke strane). Drugi modaliteti poput razmene ultimatuma, neosnovanih optužbi i bezvoljnost da se čuju partneri, nama ne odgovaraju – kazao je Peskov.

Ruska agencija navodi da je 23. januara održan brifing na kojem je bilo reči o karakteristkama rakete Iskander 9M729, a da je tom događaju prisustvovalo više od 20 predstavnika stranih zemalja.

Međutim, iako pozvani, događaju nisu prisustvovali predstavnici Nemačke, Francuske, SAD kao ni predstavnici NATO i EU.

Ovo je više nego indikativno – kazao je Dmitrij Peskov komentarišući tada izostajanje predstavnika NATO alijanse.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter