Izvor:
14.04.2019 u 14:55
0

JOKSIMOVIĆEVA: Učestvovala na izvršnom sastanku IDU u Čileu!

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je u Santijagu de Čileu na izvršnom sastanku Međunarodne demokratske unije (IDU), organizacije koja okuplja više od 80 političkih partija desnog centra iz preko 50 zemalja.

Joksimović je izvestila članove predsedništva IDU i kolege iz sestrinskih političkih partija iz celog sveta o rezultatima poslednjeg istraživanja koje meri rejting političkih partija u Srbiji, prema kojem SNS beleži stabilnih 55 odsto podrške, što je pokazatelj stepena podrške i poverenja koje odgovorna politika SNS uživa među građanima Srbije.

Takođe, govoreći o aktuelnoj situaciji u Srbiji, ona je naglasila da smo najveća postignuća ostvarili upravo na ekonomskom planu – za šta smo i pohvaljeni od strane Međunarodnog monetarnog fonda i Svetske banke, kao i da je Srbija predvodnik u regionu po pitanju direktnih stranih investicija i trenutno zauzima 48. mesto na Duing biznis listi.

Srbija, kao odgovoran, konstruktivan i pouzdan partner aktivno doprinosi očuvanju regionalne stabilnosti, rekla je Joksimović i posebno istakla da je naš cilj očuvanje mira, napredak na planu evropskih integracija, kao i postizanje prosperiteta i razvoja na dobrobit naših građana.

S tim u vezi, predstavila je najnovija dešavanja po pitanju KiM uz poseban osvrt na jednostrane poteze Prištine koji jedino doprinose destabilizaciji, a govorila je i o protestima i aktivnostima jednog dela opozicije koji su, kako je rekla, poprimili nedemokratska obeležja i svode se na nasilje, govor mržnje i poruke mizogine prirode u nedostatku političkog programa.

Tokom trajanja izvršnog sastanka IDU, Joksimović je imala priliku da se susretne sa svim važnim predstavnicima globalne političke organizacije, između ostalih sa predsednikom IDU i bivšim premijerom Kanade Stivenom Harperom, zatim sa potpredsednikom IDU, potpredsednikom Evropske narodne partije (EPP), članom predsedništva Hrišćansko-demokratske unije (CDU), te predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove u Evropskom parlamentu (AFET) i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Joksimović se susreta i sa internacionalnim sekretarom CDU Bertilom Vengerom, sa predsednikom britanske konzervativne partije i ministrom bez portfelja Brendonom Luisom, potpredsednikom britanske konzervativne partije i narodnim poslanikom Alekom Selbrukom.

U tim je susretima istaknuto da partijska diplomatija Srpske napredne stranke postaje sve prepoznatljivija kako u Evropi, tako i u svetu, uz ocenu da sveobuhvatne reforme koje sprovodi vladajuća SNS, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem daju rezultate i doprinose međunarodnom ugledu Srbije.

SNS, kao punopravna članica IDU, aktivno i ravnopravno učestvuje u radu međunarodne političke organizacije IDU, ujedno uspostavljajući dodatne kanale komunikacije sa strankama iz celog sveta, saopšteno je iz informativne službe SNS.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter