Izvor: Happy BSC
13.10.2021 u 11:48
0

JUGOSLAVIJA JE BILA U SENDVIČU IZMEĐU DVA BLOKA, Vladislav Jovanović u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY

Da li je Pokret nesvrstanih „lampa“ u bipolarnom svetu?

Bivši diplomata, Vladislav Jovanović  u „Dobro jutro Srbijo“ na TV HAPPY je rekao:

PROČITAJTE JOŠ: POLICIJA TZV. KOSOVA ZATVORILA VIŠE PRODAVNICA: Interventna u Zvečanu – totalni haos na ulicama! (FOTO, VIDEO)

-Pokret nesvrstanih je imao idealne principe koji odgovaraju ljudskoj dobroj prirodi. Dok je bio bipolarni svet, Nesvrstani su koristili obema stranama, održavali su ravnotežu. Osim toga, afirmacijom osnovnih principa udahnuli su život u aktivnost Ujedinjenih nacija. Oni su pomogli i izgradnji Međunarodnog javnog prava. Bio sam predstavnik delegacije na Desetom samitu u Džakarti i to nije bilo prijatno. Dobrica Ćosić nije hteo da ide. Tada su bili svi protiv nas. Prihvatili su informacioni crni talas kojima nas je Zapad zasuo.

PROČITAJTE JOŠ: SELAKOVIĆ: Brojni potencijali za unapređenje saradnje sa Belorusijom

Jovanović je dalje kazao:

-Šira javnost ne zna za ovo.  Bio sam u zapadnoj Africi i sreo sam jednog ministra koji mi je rekao da je na ministarskoj konfereciji na zapadnoj obali Afrike, našem tadašnjem ministru bilo ponuđeno da Nesvrstani posreduju u Jugoslaviji da bi republike prevazišle svoje sporove. Međutim, naš ministar je naopustio taj sastanak i grubo reagovao. To je ostavilo mučan utisak. Ispalo je kao da se peremo od tih zemalja. Ja sam pokušavao da olabavim taj odnos, ali muslimanske zemlje su bile jake. Nažalost, Egipat je učestvovao u tome. 

Vladislav je dodao:

-Mora se reći da je Jugoslavija tada bila u sendviču između dva bloka, ali to je bilo teško održati. Zasluga Pokreta nesvrstanih je ogromna. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Ukoliko ste propustili neku od emisija posetite naš You Tube kanal i budite uvek u toku https://www.youtube.com/channel/UCh1-xopKMTD73yhkDkur3Rw

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter