Izvor: Tanjug
24.08.2022 u 19:56
0

KFOR demantuje medijske navode:“Vojnici KFOR-a ne obučavaju kosovsku policiju niti pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga za bilo kakvu policijsku ili vojnu aktivnost“

KFOR je saopštio da nisu tačni medijski navodi da instruktori KFOR-a učestvuju u obučavanju pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u policijskoj bazi Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice.

„KFOR u potpunosti negira ove navode. Vojnici KFOR-a ne obučavaju kosovsku policiju niti pripadnike Kosovskih bezbednosnih snaga za bilo kakvu policijsku ili vojnu aktivnost“, navedeno je u odgovoru KFOR-a na pitanje da li su tačni medijski navodi da se pripadnici KBS uz pomoć instruktora KFOR-a obučavaju u bazi Belvedere u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

KFOR dodaje da samo sarađuje sa KBS-om u skladu sa svojim prvobitnim mandatom koji je striktno ograničen na uklanjanje eksplozivinih naprava, humanitarnu pomoć i pomoć u prirodnim nepogodama kao i da ni u tim oblastima u poslednje vreme nije izvođena obuka.

„KFOR poziva sve da izbegavaju jednostrane akcije i uzdrže se od zapaljive retorike i širenja dezinformacija“, ističe se u odgovoru.

Lajčak i Eskobar se oglasili iz Prištine: „Međunarodna zajednica je veoma zabrinuta zbog onoga što smo videli na terenu 31. jula“

Dodaje se da je KFOR posvećen ispunjavanju svojih zadataka prema Rezoluciji 1244 SB UN iz 1999. godine i da je spreman da interveniše ako bude potrebno da bi se održalo sigurno i bezbedno okruženje i sloboda kretanja za sve ljude na Kosovu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter