Izvor:
28.05.2019 u 09:43
0

KOMANDANT KFOR-A: Potvrđujemo da je ovo samo policijska operacija i da Kosovske snage bezbednosti ili bilo koje druge vojne snage nisu raspoređene na severu Kosova!

Komandant KFOR-a italijanski general Lorenco D'Adari je zbog ”politicke osetljivosti trenutka” pozvao sve strane na KiM da mirno i odgovorno rešavaju sporove, bez ikakve upotrebe sile ili nasilja.

Ljudi treba da ostanu mirni, nemaju cega da se plaše – stoji u zvaničnom saopštenju KFOR-a.

Povodom situacije na Severu KiM, KFOR saopštava da Kosovska policija sprovodi policijsku operaciju ”širom Kosova”, na osnovu naloga za hapšenje koje je izdao Sud u Prištini u vezi sa istragom o korupciji.

KFOR potvrduje da je ovo samo policijska operacija i da Kosovske snage bezbednosti ili bilo koje druge vojne snage nisu raspoređene na severu Kosova – stoji u saopštenju koje je KFOR.

KFOR ponavlja da nastavlja da nadgleda situaciju i da je spreman da interveniše, ukoliko se to zahteva, kao treći u liniji odgovornosti, kako bi garantovao sigurnost za sve Zajednice u skladu sa svojim mandatom prema Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter