Izvor:
08.04.2019 u 12:54
0

KRASNIĆI: SAD odbacuje Haradinaja zbog lošeg „upravljanja Kosovom“, a ne samo zbog nametnutih taksi na proizvode iz Srbije!

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj, boravio je proteklog vikenda u poseti SAD, prvoj u ovom mandatu, ali se tamo nije sastao ni sa jednim američkim zvaničnikom, a politički analitičar Faik Krasnići kaže da Vašington ignoriše kosovskog premijera zbog generalno lošeg rada, ne samo zbog nametnutih taksi Srbiji.

Haradinaj je u SAD otputovao na poziv Albanaca iz Malesije, a sastao se sa Vlorom Čitaku, koju je nedavno kritikovao i nazvao ambasadorkom Hašima Tačija.

Komentarišući Haradinajevu posetu SAD, Kranići kaže da je činjenica da je premijer privremenih prištinskih institucija u Americi boravio privatno.

Kada odete u SAD i ne sretnete ni jednog američkog zvaničnika, bilo da se radi o običnim američkim zvaničnicima, to znači da ste otišli u privatnu posetu ili turizam. Ova poseta premijera Haradinaja SAD bila je samo iz jednog razloga, da utiša glasove nakon što mu je krajem prošle godine odbijen zahtev za vizu i nije otišao na Molitveni doručak. Odmah kad je stigao u SAD, Haradinaj se slikao kraj prozora hotela u kojem je odseo – naveo je Krasnići.

Krasnići smatra da Haradinaja SAD odbacuju genralno zbog lošeg "upravljanja Kosovom", a ne samo zbog nametnutih taksi na proizvode iz Srbije.

Premijer Haradinaj nema potrebe da fantazira i da priča bajke. Ako ga SAD ignorišu, to ne znači da je to samo zbog poreza na proizvode iz Srbije, već zbog toga što ništa nisu uradili na Kosovu – rekao je Kranići.

Dodao je da je Eliot Engel veliki prijatelj Albanaca, koji ima veliku težinu u američkoj politici, a činjnica da se nije sreo sa Hradinajem je veoma negativan signal za premijera, rekao je Krasnići.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter