Izvor:
28.08.2019 u 14:23
0

KUKAN: „Mogerini trebalo da „lupi o sto“ kad je Prištna uvela takse…“!

Visoka predstavnica Federika Mogerini nije dovoljno pokazala liderstvo po pitanju dijaloga Beograda i Prištine, a sumnjam da će Žozep Boreli raditi bolje, rekao je bivši poslanik Evropskog parlamenta Eduard Kukan.

– U trenutku kada je Kosovo nametnulo tarife Srbiji, trebalo je da otputuje tamo i lupi o sto – rekao je Kukan.

On kaže i da ne misli da će njen naslednik Žozep Borel mnogo bolje obavljati taj posao.

– Sećam ga se kad je bio predsednik Evropskog parlamenta. Njegova nominacija me je iznenadila zato što Španci imaju mnogo dinamičnije i mlađe političare – rekao je Kukan.

Kukan se zalaže i za imenovanje specijalnog izaslanika za rešavanje dijaloga.

Upitan da prokomentariše ideju razmene teritorija koja je prethodne godine bila u opticaju, Kukan je rekao da to nije samo strategija u kampanji.

On je rekao da očekuje da će se pitanje priznanja Kosova uz razmenu teritorija sa Srbijom ponovo aktuelizovati, ali upozorava da bi to moglo da destabilizuje Bosnu i Hercegovinu.

On lično se, kako je rekao, protivi toj ideji.

Kad je reč o Severnoj Makedoniji Kukan smatra da bi ona mogla da dobije datum za početak pregovora na jesen, dok je, kako ocenjuje, taj scenario manje realan za Albaniju.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter