Izvor:
29.01.2019 u 11:08
0

LAVROV: Vašingtonu je cilj svrgavanje legitimnih vlasti u Karakasu!

Vašington i njegovi najbliži saveznici otvoreno sprovode politiku čiji je cilj svrgavanje legitimnih vlasti u Karakasu, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov povodom dešavanja u Venecueli.

Zabrinuti smo zbog onoga što SAD i njihovi najbliži saveznici rade što se tiče Venecuele, kršeći sve moguće norme međunarodnog prava i otvoreno vodeći politiku sa ciljem svrgavanja legitimne vlade te latinoameričke zemlje – istakao je Lavrov.

On je ocenio da lideri opozicije u Karakasu dobijaju instrukcije od Vašingtona da ne pristanu na ustupke vlastima u Karakasu.

Prema našim izvorima, lideri opozicije koji su proglasili paralelnu vlast zapravo dobijaju instrukcije iz Vašingtona da ne pristaju na nikakve ustupke, dok vlast ne pristane da abdicira na ovaj ili onaj način – kazao je Lavrov.

Moskva će, poručio je Lavrov, učiniti sve da pruži podršku vladi venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura uz poštovanje ustava.

Lavrov je naveo i da odluka da američke kompanije koje posluju u Venecueli, budu izuzete od sankcija protiv te latinoameričke zemlje predstavlja dokaz namera Vašingtona da promeni vladu u toj zemlji i izvuče profit.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter