Izvor: Tanjug
28.12.2022 u 13:54
0

LEPE VESTI: Patrijarh uručio stipendije đacima iz porodica sa više dece

Patrijarh Portfirije uručio je danas 13 stipendija deci iz srednjih i osnovnih škola  – donaciju Milovana i Dragana Popovića, a u okviru Fondacije Sima Igumanov na čijem je čelu, kako je podsetio, uvek aktuelni patrijarh.

OGLASIO SE IZVRŠNI ODBOR SANU: Patrijarh nosi poruke mira i tolerancije

Naša Fondacija dodeljuje 100 mesečnih stipendija deci sa KiM svake godine, a ovo je prvi put da dodelimo i deci čije majke imaju više od četvoro dece, rekao je patrijarh i dodao da je ovo način da pomognu porodicama koje nemaju dovoljno sredstava da pokruju sve potrebe dece.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Patriharh je dodao da zahvaljući Miliovanu i Draganu Popoviću žele da animiraju i druge ljude koji su u mogućnosti da učestvuju u tom projektu.

Nadamo se da je ovo samo dobar početak i da ćemo doći u pozicijiu da stipendiramo mnogo više dece, odnosno mnogodetnih porodica koje jesu dobar primer drugim mladim bračnim parovima – primer i podsticaj, podrška da se ne plaše izazova u životu kada imaju više dece od jednog ili dvoje, naglasio je patrijarh.

Ako bog da, siguran sam da će biti ljudi koji će prepoznati značaj ove akcije i ideje i verujem da ćemo već sledeće godine imati nekoliko puta više stipendista, tj mogućnosti da stipendiramo mnogo više dece, rekao je Patrijarh za medije nakon svečanosti upriličene u Patrijaršiji.

Milovan Popović, sin Dragana Popovića rekao je da su znajući koliko ima teških priča, nesrećnih priča, a dobrih porodica i dobre dece, osetili potrebu da se uključe na bilo koji način i pomognu.

Verujemo u tu decu i njihovu svetlu budućnost“, rekao je Milovan Popović za Tanjug.

Samorhana majka šestvoro dece iz Zemuna Tanja Grbić, rekla je da im stipendija izuzetno mnogo znači i da će biti velika pomoć pri vaspitanju i obrazovanju dece ne samo Uroša koji je stipendista već i ostale dece.

Grbić koja ima jednog sina na faklutetu, troje u osnovnoj školi i jedno u vrtiću zahvalila je na stipendiji i brizi SPC.

Jelena Hadžipurić, profesorka informatike u Matematičkoj gimnaziji, majka četvoro dece, od kojih najmlađe ima sedam godina, a najstarije 15 izrazila je ogromno zadovoljstvo zbog podrške koju su dobile majke sa više dece.

– Ovo je prvi put da smo mi majke vrednovane, zaista hvala njegovoj svetosti što je prepoznao naš trud i zalaganja naše dece, hvala zadužbini Sime Igumanova, rekla je ona.

Vesna Balkanski iz Beograda, majka petoro dece od kojih najstarije ima 26 godina, a na najmlađe devet, kratko je rekla da stipendija, briga patrijarha i SPC za njih prestavlja „divotu i veliku čast“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter