Izvor:
03.06.2019 u 14:08
0

LJIMAJ TVRDI: Priština opredeljena za dijalog!

Fatmir Ljimaj, zamenik kosovskog premijera i kopredsednik prištinskog tima za dijalog izjavio je, nakon razgovora sa nemačko-francuskom delegacijom u Prištini, da je Priština posvećena dijalogu.

– Kosovo je posvećeno dijalogu za koji treba da postoji jasan plan. Neophodno je pomirenje dva naroda. Kosovo u dijalogu sa Srbijom ima mnogo tema o kojima treba razgovara, a njihov krajnji ishod treba da bude uzajamno priznanje – naveo je Ljimaj.

Ljimaj je u razgovoru sa nemačko-francuskom delegacijom, u okviru priprema za predstojeći samit u Parizu, zahvalio savetnicima kancelarke i francuskom predsedniku, Angeli Merkel i Emanuelu Makronu, za posvećenost procesu dijaloga sa Beogradom.

– Direktna angažovanost Nemačke i Francuske u procesu dijaloga između Kosova i Srbije je dobrodošla. Kosovo visoko ceni angažman kancelarke Angele Merkel i predsednika Emanuela Makrona u ovom procesu – rekao je Ljimaj.

Nemačko-francuska delegacija je ranije danas o predstojećem samitu u Parizu razgovarala i sa predsednikom i premijerom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem i Ramušem Haradinajem.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter